medjimurjepress@gmail.com

Digitalna transformacija međimurskog gospodarstva

Poslovni dnevnik, Večernji list i Međimurska županija pozivaju vas na konferenciju „Digitalna poslovna Hrvatska“ – Digitalna transformacija međimurskog gospodarstva

Konferencija „Digitalna poslovna Hrvatska“ – Digitalna transformacija međimurskog gospodarstva održat će se u četvrtak, 14. studenog 2019. godine u multimedijalnoj dvorani Tehnološko – inovacijskog centra Međimurje (Bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec) s početkom u 10 sati u organizaciji Poslovnog dnevnika, Večernjeg lista i Međimurske županije. 

Utjecaj napredne tehnologije na poslovanje danas je neizbježan, a subjektima koji se digitalno transformiraju tehnologija donosi veći i brži rast prihoda, jače poslovne mreže te više plaće. U razvojnom okruženju gdje je transformacija industrije pretroma i prespora u odgovaranju na tržišne potrebe, a zavisnost o turizmu nesigurna, logični korak javne samouprave je stvaranje poticajnog institucionalnog okruženja. Na taj bi način postojeći ljudski kapital u Hrvatskoj mogao biti nositelj novog rasta temeljenog na IT tehnologijama i njihovoj primjeni u jačanju konkurentnosti postojećih industrija i usluga. Uz navedeno, specijalizacijom na proizvodima visoke dodane vrijednosti, mogli bi nadoknađivati izgubljene godine rasta.

Prikazivanjem poticajnih mjera gradova i županija upoznajemo poslodavce s važnošću što brže prilagodbe i adekvatne pripreme za promjene koje donose tehnološke inovacije, ali i o važnosti digitalnog poslovanja za gospodarski rast i razvoj te ostalim benefitima koje ono donosi. Isto tako, velik naglasak stavljen je na decentralizaciju poslovanja radi optimizacije troškova, kao i razvoja regija. Cilj je kroz program konferencije “Digitalna poslovna Hrvatska” pokazati konkretne korake i smjernice za daljnji ubrzani razvoj gospodarstva na krilima procesa digitalizacije.

UO za poslove župana

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*