medjimurjepress@gmail.com

Digitalno doba prezentirano ispred zgrade Međimurske županije

Digitalni autobus stigao u Čakovec predstavljajući projekt “Digitalna Hrvatska-digitalno društvo”

U organizaciji Međimurske županije i Večernjeg lista, danas je uz suorganizaciju Ministarstva uprave Republike Hrvatske i ministra IVANA MALENICE prisustvovao i župan MATIJA POSAVEC.

Ovim projektom nastoji se informirati javnost o procesima digitalizacije i njezinom utjecaju na transformaciju društva.Digitalni autobus je pokretni ured u kojem su postavljena tri info pulta – Digitalni građanin, Moja digitalna obitelj i Biznis/Moj posao –  koji pokrivaju elektroničko preuzimanje dokumenata, zahtjeve za izdavanje, poslovanje pravnih osoba te pristup nacionalnim bazama podataka.

 Na info pultovima bili su predstavnici:

          Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva (izdavanje vjerodajnica za e-Građane),

          MUP-a  (aktivacija eOsobnih iskaznica),

          FINA-e  (eGrađanstvo i dio informacija za poslovne i privatne potrebe) i

          A1.

Ministar Ivan Malenica naglasio je kako je Čakovec prvi grad u Hrvatskoj u ovoj promociji digitalizacije Javne uprave, odnosno promociji portala e-Građani. Oko 750.000 građana Hrvatske trenutno koristi tu mogućnost. To još nije zadovoljavajuće,  iako su preko tog portala omogučene mnoge funkcije i benefiti, posebno čekanja u redovima. U Međimuju preko 20.000 građana koristi tu mogućnost i taj broj treba povećavati.

Riječ je o efikasnoj stvari u kojoj vidite sve svoje podatke. Ciljana skupina za edukaciju su svi građani bez obzira na godine, a to je cilj naše lokalne samouprave- rekao je tom prilikom župan Matija Posavec naznačujući da je i on korisnik usluge e-Građanin.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*