Međimurje Press
Županija

Doprinos projektu Međimurje – Europska regija sporta 2022. daje Međimursko veleučilište

U Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu  održana je danas konferencija za medije povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022.

Sporazum su potpisati zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić. Potpisivanju je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić.

Prilikom potpisivanja naglašena je zainteresiranost i motiviranost studenata da kroz ovaj projekt i to putem završnih radova, terenskih istraživanja, organizacijskih odbora pomognu uspješnoj realizaciji. Takva vannastavna aktivnost doprinos je zajednici i svakako časna društvena odgovornost.

Sport općenito daje doprinos u radu i životu društva, ali i općenito u našem Međimurju. Titula Europske regije sporta bit će dostupna svim dobnim skupinama, što je i ključ uspostave zdravih životnih navika i poticanja sportske rekreacije. Fokus je i u profesionalnom razvoju sporta, budući da Međimurska županija raspolaže s infrastrukturom za vrhunske sportske pripreme. Kompletan projekt utjecat će na dodanu vrijednost u mnogim segmentima života, gospodarstva, ali i afirmaciju turističkih sadržaja našeg kraja.

Kako se otvaranje Centra održivog razvoja Međimurskog veleučilišta očekuje idućeg tjedna, uz nazočnost ministara Radovana Fuchsa i Darka Horvata, dekan Igor Klopotan danas se posebno zahvalio županu Matiji Posavcu na uspostavi ovog zdanja te pokazao uređaj koji je u svrhu praćenja Europske regije sporta, doniran od strane Međimurske županije.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja