Međimurje Press
Vijesti Županija

Društvo Međimuraca u Zagrebu izabralo novo vodstvo!

U petak 21. siječnja 2022., u dvorani VMD Centra u Zagrebu održana je redovna izborna skupština Društva Međimuraca u Zagrebu

Domaćin Skupštine bio je dr.sc. Antun Mikec, član Društva te počasni građanin Međimurske županije.

Kao Društvo uspjeli smo održati tradiciju održavanja najprepoznatljivijih događaja kao što su Međimurska večerja, Međimursko prošćenje i Međimurski gospodarski forum. Pomladili smo tim, priključili neka nova lica i zadržali stara, prepoznatljiva lica te danas na izbornoj skupštini službeno krećemo u novi višegodišnji projekt brendiranja i još snažnijeg povezivanja kroz nova i dodatna područja djelovanja Zagrebačkih Međimurja u Zagrebu“, u uvodnom obraćanju navela je Branka Prišlić, v.d. predsjednice Društva.

U idućem četvorogodišnjem mandatu Društvo će voditi Matija Kikelj kao predsjednik Društva. Za zamjenicu predsjednika izabrana je Branka Prišlić, dok su dopredsjednici Društva Blanka Tkalčić, Alan Mujezinović, Dino Oreški, Rebeka Mesarić Žapčić, Davorin Radošević i Neven Kočila. Za glavnog tajnika Društva imenovan je Dario Varošanec.

Ujedno, na Skupštini je izabran Izvršni odbor te Nadzorni odbor na čelu sa Petrom Feletarom.

Posebnu počast, Društvo je iskazalo bivšim predsjednicima Društva, Milivoju Slavičeku, Juraju Kolariću, Antunu Trstenjaku, Danijelu Režeku te Miji Bergovcu koji su proteklih desetljeća stvorili stabilne temelje današnjeg Društva Međimuraca u Zagrebu imenovanjem počasnim predsjednicima Društva.

Društvo je prepoznatljiva zajednica Međimuraca u Zagrebu koje je životni i karijerni put odveo u glavni grad, koje kroz svoje aktivnosti na kulturnom, društvenom, znanstvenom i gospodarskom području,  promovira  vrijednosti Međimurskog kraja  s ciljem očuvanja tradicije uz okupljanje brojnog  članstva.

Nakon skupštine, novoizabrano vodstvo održalo je prigodni domjenak u novim prostorijama Društva u ulici Florijana Andrašeca 8 u Zagrebu.

Matija Kikelj

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja