medjimurjepress@gmail.com

Dug ŽB Čakovec prema drogerijama 49 milijuna kuna

Uoči prve sjednice Skupštine Međimurske županije u jesenskom terminu novinarima su se obratili Mlade Novak predsjednik Skupštine i Matija Posavec župan Međimurske županije.

Novak je istaknuo zadovoljstvo što će Skupština raspravljati o trećoj izmjeni o dopuni prostornog plana županije, a što je priječilo gospodarski razvoj općina i gradova. Pozvao je sve jedinice lokalne samouprave da izrade svoje planove.

Župan Posavec istaknuo je polugodišnje izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci 2019. godine, gdje se bilježi višak prihoda nad rashodima te prvu izmjenu i dopunu proračuna koji se smanjuje za 50,5 milijuna kuna ukupno konsolidiranog proračuna, što je 7,3% manje sredstva. Zapravo to je usklađenje sa svim investicijama ove godine, s obzirom na ukupni županijski proračun na koji je vezano peko 50 investicija, od čega 34 kapitalnih i 17 projekata iz kojih se privlači europski novac. Bilježi se i višak prihoda s osnova poreza (dohodak i do 4 milijuna) i s osnova cestovnih motornih vozila čija sredstva se kanaliziraju u obrazovanje i zdravstvo. Do kraja ove godine očekuje se završetak natječaja Ministarstva regionalnog razvoja na koji je prijavljeno 10 projekata i to 8 u obrazovanju, Dom za starije i nemoćne u Čakovcu te u ŽB Čakovec-Paviljon I za njegovu energetsku obnovu. Od toga nam ovisi poslovna godina, naglasio je, tako da planiramo još dvije ili tri Skupštine te još jedan rebalans proračuna. Naime, pred nama je postupak pripajanja Državne uprave županiji.

Odgovarajući na pitanja novinara župan je istaknuo kako ŽB Čakovec prema drogerijama duguje 49 milijuna kuna. U usporedbi s drugim bolnicama u Hrvatskoj, to je puno manje. Što se tiče ulaganja ona su i dalje u postupku, a što se tiče kadrova do kraja godine očekujem dolazak većeg broja liječnika o čemu će uskoro biti više riječi. Sanitetski prijevoz iz Doma zdravlja prebaciti ćemo na Hitnu medicinu i time racionalizirati vozni park. Naime, važna je koordinacija bez suvišne administracije, kako bi se ubrzao proces brzine prijevoza pacijenta.

Na to se nadovezao Novak koji je naglasio kako se prema ŽB Čakovec vode sudski procesi i da će na današnjoj sjednici predložiti da ta točka dnevnog reda bude samo informativna i da se ne vodi rasprava, dok se za to ne steknu uvjeti.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*