medjimurjepress@gmail.com

Evo što nas sve čeka petog dana manifestacije Dani Međimurske županije

Dani Međimurske županije nastavljaju se bogatim i raznolikim programom, pa je tako Turistička zajednica Grada Preloga organizator 20. Sajma cvijeća u Prelogu koji će se održati od 26. do 28. travnja 2019. godine. Okupit će se uzgajivači cvijeća sadnica, proizvođači alata, strojeva  i ostalih pomagala vezanih za uređenje vrtova, parkova i okućnica. Kroz tri dana trajanja sajma isprepliće se bogat kulturno – umjetnički program, etno program i običaji, gostujuće kulturne udruge i glazbeni izvođači. Svečano otvorene Sajma cvijeća u Prelogu bit će upriličeno u petak, 26. travnja na prostoru iza preloške gradske uprave s početkom u 17 sati.

U Domu sindikata u Čakovcu s početkom u 18:00 sati održat će se promocija knjige pokojnog Josipa Črepa “Međimurci u svjetskim ratovima”. Radi se o kapitalnom djelu tiskanom povodom stote obljetnice pripojenja Međimurja Hrvatskoj, u izdanju Biblioteke Murodravana osnovane od strane Međimurske županije i Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu.

Predsjednik čakovečkog Ogranka Matice hrvatske, gimnazijski profesor Ivan Pranjić okupio je Poetikon – školski bend Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, koji će istoga dana nastupiti u Gradskoj kavani Čakovec s početkom u 19:00 sati.

Točku na i bogatog, petog dana obilježavanja Dana Međimurske županije stavit će supružnici Andrea i Goran Šafarić koji u Katoličkom domu u Čakovcu održati koncert “Pjesmom kroz život“, na kojem će nastupiti i brojni gosti. Ulaz na koncert koji počinje u 20 sati je besplatan, no svi zainteresirani trebaju osobno podići karte u zgradi Međimurske županije.

(mk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*