Međimurje Press
Kultura i obrazovanje Županija

IZDVOJILI SMO: Mateja Gošćiej dobitnica dvije Rektorove nagrade!

Magistra odnosa s javnostima, MATEJA GOŠČIEJ dobitnica je dviju Rektorovih nagrada,  jedna za izvrsnost kao najbolja studentica na diplomskom studiju Sveučilišta Sjever u Varaždinu smjer Odnosi s javnostima, a druga za najbolji rad u ak.god. 2018./2019.

Primajući danas novčanu nagradu Međimurske županije, Mateja Goščiej, nekada djelatnica županije, obratila se svojim kolegama dobitnicima Rekorove nagrade prigodnim riječima: 

– Poštovani zamjeniče župana Međimurske županije gospodine Grivec, poštovana pročelnice Novak, predstavnici Međimurske županije, najsrdačnije Vas pozdravljam. Dopustite da pozdravim i poštovane kolegice i kolege – bivše i sadašnje studente, od srca čestitke svima na dobivenoj Rektorovoj nagradi.

Velika mi je čast u ovoj svečanoj prilici obratiti Vam se u ime svih dobitnika, ali i biti u društvu laureata, izvrsnih studenata, intelektualaca i članova znanstvene zajednice.

Međimurski studenti imaju privilegiju naspram velike većine studenata u Hrvatskoj, osim zbog samog prijema dobitnika Rektorovih nagrada kojeg ne upriliči nijedna druga županija, ujedno da njihov uspjeh prati i priznaje institucija Županije te da ga nagrađuje.

Za većinu nas koji smo imali online predavanja, online obrane, online promociju…ovakva gesta, jedan stisak ruke i izrečeno bravo ili hvala znači nam više i od same nagrade za koju smo se maksimalno trudili.

Ovakvi prijemi dokaz su brige o svojoj zajednici, o mladima, o onima koji žele nastaviti ili nikada ne prekinuti svoj proces učenja, a upravo je to stup društva koji će u najvećem obimu to toj istoj zajednici i vratiti. I već vraća – sve potpore, stipendije i investicije rezultiraju uspjesima i nagradama, zbog čega međimursko obrazovanje već godinama uživa zavidan nadstrandard. I na tome sigurno nećemo stati.

Stoga još jednom, u ime svih 35 dobitnika Rektorovih nagrada u akademskim godinama 2018/2019 i 2019/2020, veliko hvala.

Bravo Mateja, čestitke svim nagrađenima!

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja