Izdvojili smo sa Aktualnog sata sjednice Skupštine Međimurske županije

VIJEĆNICE ŽIVOG ZIDA PITALE TKO ĆE VODITI ŽUPANIJU POSLIJE EU IZBORA I ZAŠTO SE TEŠKIM BOLENICIMA NAPLAĆUJE PARKIRANJE U I OKO ŽUPANIJSKE BOLNICE U ČAKOVCU

Vijećnica Borka Bunjac na Aktualnom satu sjednice Međimurske županije pitala je župana Matiju Posavcu tko će voditi županiju ako ode u Europski parlament.

Župan Posavec je odgovorio: “Ako se to dogodi 27.svibnja, mogućnost je da zamjenici nastave radit svoj posao kroz obnašanje dužnosti. Druga je varijanta da budu izbori s obzirom da je ova županijska vlast preuzela mandat 28. svibnja, dakle tu je onda 2 dana za odluku, gdje postoji element ostavke da građani odaberu koga žele za župana. Ali ajmo prvo pričekati rezultate izbora”.

Vijećnica Snježana Sabolek  najprije se zahvalila se županu što je realizirao prijedlog Živog zida besplatnog boravka roditelja uz djecu u ŽB Čakovec.  Onda je postavila pitanje vezano za parkiranje i poboljšanje boravka ljudi u bolnici. parking iza i oko bolnice.Svrha ne bi trebala biti stjecanje dodatne materijalne dobiti nego olakšanje dolaska pacijenat au bolnicu. Od onkoloških do dijabetskih bolesnika, trudnice sa i bez pratnje, koji tamo provode veći dio dana. Svi oni plačaju za parking više nego mejsečno za dodatno zdravstveno osiguranje. Koji je zapravo cilj uvođenja naplate parkiranja pored bolnice. Tko i kada je potpisao bilo kakav ugovor da se bolesnicima oduzme parking i da li je županiji interes da se vrati bolesnicima.

Župan se zahvalio na inicijativi Živog zida oko boravaka roditelja uz svoju djecu i napomenuo kako je to samo dokaz da kada su dobri prijedlozi u pitanju, da onda nema politike i strančaranja, već svi gledamo prema napretku.

Što se pak tiče parkiranja, Grad Čakovec jedini ima nadležnost i koncesiju nad parkiranjem preko GKP Čakoma. Grad je dužan odražavati parkiralište i ubire novac od parkinga. Sa mnogim stvarima nisam zadovoljan, ali volio bih da ako netko dolazi u bolnicu zbog prijeke potrebe, nikako ne zaslužuje nalijepljenu kaznu. To nije fer ni korektno i jedino što možemo je razgovarati sa gradom da liberaliziraju  uvjete parkiranja. Otvaranjem Doma zdravlja pojaviti će se još veća fluktuacija automobila. Kad se završi još Interna, otvoriti ćemo novi ulaz i izlaz, ali o naplati odgovorni su jedino Grad i GKP Čakom, ali njihov dobra volja ili razumijevanje.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*