medjimurjepress@gmail.com

Izvješće Stožera Civilne zaštite Međimurske županije 15. rujna 2020.

S 15.09.2020. registrirane su 4 novopozitivne osobe (tri  osobe u Mikrobiološkom laboratoriju ZZJZ MŽ koje su bile u samoizolaciji kao kontakti ranije pozitivnih osoba i  jedna osoba koja je testirana izvan Međimurske županije, strani državljanin, koja se administrativno pribraja Međimurskoj županiji).

Od 11:00 sati 14.09.2020. do 11:00 sati 15.09.2020 uzeto je 154 uzorka i svi su  u obradi.

Do sada je ukupno uzeto 5 134 uzorka. Trenutno je u Međimurskoj županiji 19 aktivnih slučajeva ( tri osobe su oporavljene). U samoizolaciji se nalazi 68 osoba (pozitivni i njihovi kontakti).

S obzirom na najmanji broj pozitivnih osoba na COVID 19 virus u Republici Hrvatskoj, epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji može biti ocijenjena kao povoljna.

Od danas, 15.rujna 2020. na snazi je i Preporuka Stožera civilne zašite Međimurske županije kojom se zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije ublažava obveza nošenja maski za učenike osnovnih i srednjih škola za vrijeme trajanja nastave, u smislu da nije obvezno nošenje zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave u školama.

Maske su i dalje potrebne u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu.

Ova preporuka bit će na snazi do daljnjega, ukoliko se neće pogoršati epidemiološka situacija. Stoga,  Stožer CZ MŽ apelira na sve učenice i učenike da drže propisanu fizičku distance, budu odgovorni, čuvaju sebe i svoje bližnje kako bi se povoljna situacija zadržala.

Također, danas, 15. rujna 2020. završava razdoblje tijekom kojega je Zavod za javno zdravstvo donosio odluke o održavanju manifestacija na području Međimurske županije. Donošenje odluka u budućem razdoblju preuzet će Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Stožer civilne zaštite MŽ

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*