Međimurje Press
Županija

Javni poziv za dodjelu potpora turističkim događanjima u 2022. godini!

Danas je u Palači turizma održana konferencija za medije u povodu objave Javnog poziva za potporu turističkim događanjima u 2022. godini vrijedan 250.000 kuna

Nakon dvije godine, tako TZ Međimurske županije ponovno dati mogućnost osiguravanja potpora  manifestacijama i projektima koji doprinose turističkom razvoju Međimurja  njegovoj promociji.

Kako je tom prilikom naglasio direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, manifestacije su jedan od  najznačajnijih turističkih proizvoda s obzirom na to da je istraživanje Instituta za turizma iz 2019. godine pokazalo kako čak 23 posto gostiju u Međimurje dolazi kako bi sudjelovalo u različitim događanjima. Kako je napomenuo, na Javni poziv mogu konkurirati sve pravne osobe, organizatori širokog spektra događanja od sportsko-rekreativnih, preko gastronomskih do kulturnih priredbi, a poziv je otvoren narednih mjesec dana.

Novitet su kriteriji bodovanja, pri čemu će najviše osvajati manifestacije koje generiraju noćenja (jedno noćenje=1 bod), potom vrijednost vlastitih ulaganja u marketinškom oglašavanje te značaj i veličina samo eventa (lokalnog, državnog ili međunarodnog karaktera).

Na natječaj se mogu javiti i organizatori koji su do početka raspisivanja već odradili svoje projekte.

Uz kontinuirano ulaganje u obogaćivanje turističkih sadržaja, kao što je izgradnja vidikovca na Mađerkinom bregu te uređenje novih interpretacijskih centara, Međimurska županija turizam vidi kao još jednu svoju odličnu priliku, posebice u postpandemijskom razdoblju, rekao je župan Matija Posavec. Svjesni smo da su se ljudi zaželjeli putovanja i upoznavanja novih kulturnih, povijesnih i prirodnih sadržaja te tako želimo premašiti rezultate rekordne 2019. godine u turizmu Međimurja, zaključio je župan Posavec.

Javnim pozivom za potpore turističkim događanjima na području Međimurja do sada je izdvojeno oko milijun kuna i podržano je 30-tak manifestacija.

JAVNI POZIV za dodjelu potpora turističkim događanjima u 2022. godini

Temeljem Programa rada  s  financijskim planom  Turističke zajednice Međimurske županije za 2022.g. TZMŽ objavljuje

JAVNI POZIV
za dodjelu potpora turističkim događanjima u 2022. godini 

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke  zajednice Međimurske županije  (dalje u tekstu: TZMŽ) za događanja na području Međimurske županije od međunarodnog, nacionalnog ili regionalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju u 2022.godini, a koja doprinose sljedećim ciljevima:

  • unapređenju/obogaćivanju turističkog proizvoda/ponude pojedine uže ili šire,

destinacije i Međimurja u cjelini,

  • razvoju sadržaja koji doprinose povećanju broja noćenja u destinaciji,
  • razvoju sadržaja koji omogućavaju produljenje boravka gostiju u destinaciji,
  • povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa,
  • jačanju snage brenda međimurskog turizma,
  • stvaranju prepoznatljivog imidža međimurskog turizma.

Ukupan iznos sredstava koji je namijenjen za potpore prema ovom Javnom pozivu za 2022.g. iznos 250.000,00 kn. (Javni poziv)

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja