“Katruža” zahvaljuje

Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ već tradicionalno i ove godine organizirali su akciju „Radio gorice za Katružu“. Akcija je organizira s ciljem prikupljanja grožđa, mošta i novca, a prikupljena sredstva će se koristiti za kupnju lijekova, plaćanje operacija i drugih pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije.

Akcija je provedene u subotu 19. rujna 2015. godine

Kao i svake godine humanitarna akcija predvođena aktivistima Radia 1 i Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ krenula je putem brežnog dijela Međimurja u posjet vinogradarima, a započela je u Stanetincu kod obitelji Dragice Čavničar, naših dragih domaćina koji su nas počastili svojim domaćim likerima, vinom , pečenim jegerom i kolačima.

U akciji je prikupljeno 634 kg grožđa i mošta i 3.795,00 kuna. Donacije je grožđu, moštu i novcu darovali su:

Vrbanec Stjepan iz Zasadbrega, Novak Dragan iz Gornjeg Hrašćana, Kerman Zvonko iz Nedelišća, Horvat Tonček i Đurđica iz Svetog Urbana, Škrobar Radovan i Anita iz Stanetinca, obitelj Grofelnik iz Varaždina, obitelj Marciuš iz Macinca, Posavec Dominik iz Gornjeg Hrašćana, Varga Josip iz Pribislavca, Lesar Zvonimir iz Gornjeg Hrašćana, Perger Marijan iz Macinca, Bogdan Silvija i Rudi iz Svetog Urbana, Škvorc Franjo iz Macinca, Bratković Franjo i Nevenka iz Macinca, Magdalenić Katarina iz Črečana, Lončarić Stjepan iz Gornjeg Hrašćana, Germek Karol iz Macinca, Novak Mladeniz Slakovca, Lovrec Silvo iz Preseke, Posavec Darko iz Svetog Urbana, obitelj Špiranec iz Nedelišća, Leček Zlatko iz Svetog Urbana, obitelj Molnar Gordane iz Svetog Urbana, Perišić Mladen iz Nedelišća, Dobranić Željko iz Svetog Urbana, Blagus Nevenka iz Svetog Urbana, Komar Marijan i Mladen iz Badličana, Legac Habiba iz Zagreba, obitelj Kocijan Franje iz Šenkovca, Toplek Dragutin iz Pušćina, Branilović Josip iz Gornjeg Hrašćana, Kofjač Željko iz Macinca, Goricaj Ivan iz Nedelišća.

 

Akciji su se pridružili upravitelj Zaklade , župan Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat.

Sponzori akcija bili su: Jamnica d.d. Zagreb, Vajda d.d. Čakovec, Printex Čakovec, Tekstil promet Mačkovec, Tesarski obrt Martinjak.

Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore koji je učesnike akcije okrijepio svojim izvrsnim vinima.

Završetak akcije tradicionalno je bio kod dragog prijatelja Katruže Josipa Radeka Harija gdje su nas počastili izvrsnim grahom s kobasicama koji su za nas pripremili domaćin Hari, Marijan Mesarić i Srećko Pospišil.

Hvala gospođi Spomenki Marciuš koja je prigodno oslikala kišobran za Radio gorice i poklonila ga Zakladi.

Zahvaljujemo svim medijima koji su popratili akciju. Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te učesnicima akcije – hvala.

MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI „KATRUŽA“

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*