medjimurjepress@gmail.com

Konstituirana Skupština Međimurske županije

U zgradi Scheier danas je konstituirana Skupština Međimurske županije za čijeg je predsjednika izabran Drago Glavina (HNS) iz Preloga

Izglasani su potpredsjednici Ivica Baksa i Mario Medved. Svi su vijećnici dali i svečanu prisegu. Izabrani su i predsjednik i članovi mandatne komisije.

Jedina sporna točka današnje sjednice nastala je prilikom izglasavanja oporbenog potpredsjednika Skupštine u kojoj je HDZ tražio da bude iz redova njihove stranke.

Tako je Igor Ivković iz HDZ-a naznačio, kako bi prema broju zastupnika u Skupštini, a po tom broju HDZ je druga stranka, time i najjača oporbena stranka sa 6 vijećnika, trebalo pripasti mjesto oporbenog potpredsjednika. Prema njihovom podnesenom prijedlogu predložen je Vjeran Vrbanec. Na to mu je odgovorio Drago Glavina kako je prijedlog za Maria Medveda došao od 17 od ukupno 24 vijećnika, a Medved je predvodio kandidacijsku listu na izborima, a ta je lista dobila najveći broj oporbenih zastupnika.

Na kraju vijećnicima se obratio župan Matija Posavec čestitavši svima na uspjehu tijekom lokalnih izbora te posebno izabranom predsjedniku i potpredsjednicima Skupštine MŽ. Pozvao je sve vijećnike u ovom mandatu na suradnju. Kako je rekao Skupština će donositi mnoge važe odluke za razvoj Međimurja. Rekao je kako želi da županija nastavi biti primjer dobre prakse na različitim područjima, a osnovni preduvjet je zajednički put i suradnja.

Članovi Skupštine Međimurske županije: Ivica Baksa, Ivan Borović, Vladimir Čituš, Dejan Drabić, Dragutin Glavina, Marina Gradišer, Stjepan Horvat,  Saša Horvat, Nenad Hranilović, Nikola Hren, Igor Ivković, Željko Kofjač, Ivan Kolmanić, Goran Kozjak, Franjo Makovec, Zlatko Marciuš, Andreja Marić, Ivan Martan, Mario Medved, Slađan Mihoci, Zdravko Mlinarić, Alojz Nestić, Dijana Novak, Mladen Novak, Željko Pavlic, Vladimir Peršić, Bojana Petrić, Nina Plaftak, Ivica Požgaj, Đurđica Slamek, Boža Škvorc, Zvonimir Taradi, Bernarda Topolko, Dražen Vidović, Zoran Vidović, Vjeran Vrbanec i Miljenko Zobić.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*