Kreditno zaduženje za Dom zdravlja u visini 12 milijuna kuna

Neposredno uoči današnje sjednice Skupštine Međimurske županije u preuređenoj sobi za novinare koji prate rad sjednica, Mladen Novak predsjednik županijske Skupštine i župan Matija Posavec odgovorili su na nekoliko pitanja novinara vezana uz dnevni red

Mladen Novak odgovorio je na pitanje o prijedlogu Odluke o naknadama radnim tijelima Skupštine i rekao kako je potrebno da iznosi naknada budu ugrađeni u proračun, a tekst takve odluke potrebno je uskladiti s Zakonom kad stupi na snagu. Kako je on stupio na snagu, donosi se i predviđena Odluka. Između ostalog, ugrađena je i stavka da vijećnik u radnom odnosu na dan održavanja Skupštine može dobiti neplaćeni dan.

Ogovarajući na pitanje o uvrštenju prijedloga pokroviteljstva nad obilježavanjem 75-godišnjice osnivanja Međimurske partizanske čete. Novak je naglasio da je pokroviteljstvo stvar odluke Skupštine Međimurske županije, a da je istu u dnevni red uvrstio on sam. Dobili smo zahtjev i red ej da to stavimo na dnevni red. Takva odluka ne traži nikakva materijalna sredstva, samo nosi težinu da je i Međimurska županija pokrovitelj. Ovih dana je potpisana suradnja između udruga antifašističkih boraca i i antifašista te Udruge „Sava“ kako bi zajednički obilježili važan dan u njihovoj povijesti.

Odgovarajući na pitanje o kreditnom zaduženju Doma zdravlja, Matija Posavec istaknuo  je želju  da investicija zgrade Doma zdravlja završi do kraja 2018. godine kako bi početkom 2019. obavilo preseljenje i opremanje za početak rada novog sustava primarne zdravstven zaštite u Međimurju. Rekao je da je potrebno  još 15 milijuna kuna. Želimo da se poštuju rokovi odluka Upravnog vijeća Doma zdravlja je da se zaduži za 12 milijuna kuna kako bi se isplatili izvođači radova.  Sukladno financijskim projekcijama našeg proračun,  proračuna države, ministarstva, vraćat ćemo taj kredit. On je izuzetno povoljan s 1,75 % kamata,  bez ikakvih troškova obrade, depozita i počekom od godinu dana s otplatom na 5 godina.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*