medjimurjepress@gmail.com

Masovno cijepljenje u Međimurju započinje u subotu 20. veljače 2021. na 6 punktova!

Prva faza cijepljenja u Međimurju privodi se kraju, a s današnjim danom procijepljeno je 3617 osoba i to zdravstveni radnici, korisnici domova i pripadnici žurnih službi.

Druga faza započinje u subotu 20.veljače i to masovnim cijepljenjem ljudi starije životne dobi iznad 65 godina i osoba s kroničnim bolestima.

U Međimurskoj županiji određeno je 6 punktova za cijepljenje od kojih su dva već u punoj funkciji. To su Dom zdravlja Čakovec i ZZJZ MŽ. Od subote cijepljenje će se odvijati na još tri punkta:

-Sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec

-Sportska dvoraan OŠ Prelog

-Sportska dvorana OŠ Mursko Središće

Za tu prigodu dvorane će se prenamijeniti i primjereno opremiti kako bi mogle zadovoljiti uvjete za odvijanje cijepljenja.

Svi punktovi započinju radom od 9,00 sati. U Čakovcu će raditi pet cjepnih timova tako da će se svaki sat naručivati po 80 pacijenata. U Prelogu i Murskom Središću raditi će 3 tima, a svaki sat zvat će se po 50 pacijenata.

Osigurana su tri vrste cjepiva koja su službeno registrirana i odobrena u Europi i Hrvatskoj i to

Pfizer sa 396 doza, Moderna 300 doza i AstraZeneca 400 doza.

U ovakvom masovnom cijepljenju ZZJZ nije u mogućnosti osigurati da osobe pozvane na cijepljenje biraju vrstu cjepiva kojom će se cijepiti, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare dr Marina Payerl-Pal.

Iz pozivnog centra za naručivanje Doma zdravlja tijekom ovog tjedana pozivaju se građani na cijepljenje prema redoslijedu prijave, tj. prvih 1096 osoba. Također će biti osigurana i rezervna lista građana koje će u slučaju nedolaska pozvane osobe biti zamjena za istu.

Na navedenim punktovima će biti angažirani volonteri za slučaj potrebe te redari za nesmetan protok osoba koje će se cijepiti. Također angažirani su i timovi Hitne pomoći na svakom punktu.

Do 15.02 2012. godine za cijepljenje u Međimurju je prijavljeno 13.200 osoba.

Na pitanje da li je odluka o nemogućnosti izbora cjepiva građana odluka ZZJZ Međimurske županije, dobili smo potvrdan odgovor, uz obrazloženje da je u masovnom cijepljenju teško izlaziti u susret svakome po njegovoj želji.

Na pitanje što ako netko odbije cjepivo koje mu je dodijeljeno, dobili smo odgovor kako će se ta osoba zamoliti da odstupi i da dođe drugi puta, kada će se cijepiti sa željenim cjepivom.

R.Dobošić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*