Matija Posavec: “Bit će ovo radni i naporan siječanj”

Međimurski župan Matija Posavec tijekom siječnja kreće u niz akcija vezanih za boljitak života stanovnika naše županije.

Među prvim ciljevima je uvođenje u svaku međimursku školu jednosmjenske nastave, a za što treba pripremati i infrastrukturu. Dosad je to bilo na nacionalnim proračunima, odnosno lokalnim i regionalnim samoupravama, što je neodrživo. Nacionalni proračun za 2017. izbacio je veliki dio kapitalnih projekata u smislu njihovog sufinanciranja, pa se sada rješenje mora naći i dodao kako će o tome govoriti s ministricom regionalnog razvoja prilikom njenog skorog posjeta Međimurju.

Nakon toga očekuje i razgovor s predsjednikom Hrvatskog sabora Božom Petrovom na obilježavanje Spomendana 9. siječnja, što još nije zasad potvrđeno. Već 16. siječnja odraditi će u Zagrebu sastanke s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadom Murganić i ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, dok samo dan kasnije s ministrom zaštite okoliša i prirode Slavenom Dobrovićem.

REDEA krajem siječnja na poljoprivrednoj konferenciji očekuje dolazak ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, dok će se 23. siječnja upravo u Međimurju uz prisustvo ministra i potpredsjednika Vlade Ivana Kovačića razgovarati o statusu Ureda državne uprave i reformi lokalne i javne uprave koju predlaže ministarstvo.

Bit će ovo još jedan radni i naporan mjesec, uz mnogo nametanja naših tema i projekata, no znamo da imamo dovoljno argumenata da sa svakim možemo konkretno razgovarati – zaključio je župan.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*