medjimurjepress@gmail.com

Matija Posavec primjer ostalim političarima kako komemorirati žrtve Vukovara

KOLONA U IME SVIH MEĐIMURKI I MEĐIMURACA

Tiho, bez velike pompe, svjetla kamera i bliceva, u potpunoj tišini, župan Međimurske županije 17. 11.2020. uputio se u Vukovar odavajući počast žrtvi Vukovara, ali i svim braniteljima iz Međimurja koji su branili grad heroj i svoju domovinu.

Kolona sjećanja, a u kojoj stoji i hoda smo jedan čovjek  u ime svih stanovnika našeg Međimurja, polože vijenac i pali svijeće na Trpinjskoj cesti ispred spomen-ploče postavljene u čast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i policijskim službenicima s područja Međimurske i Varaždinske županije, ispred spomen ploče na ruševinama poduzeća „Borovo Commerce“ u Borovu naselju i ispred vječnog plamena na Memorijalnom groblju Domovinskog rata u Vukovaru.

Drugačiji od drugih, župan Posavec na svom je FB profilu po povratku napisao:

“Uvjeren sam da ćemo iduće godine, baš kao i svih prošlih godina, komemorirati žrtvu i biti u koloni sjećanja zajedno sa našim braniteljima, predstavnicima Udruga i građanima. U Vukovar se vraćamo zbog svih poginulih i nestalih Međimuraca, ali i svih onih koji su tijekom tromjesečne opsade grada poginuli ili su ubijeni”.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*