Međimurcima prošao novi projekt, 280 tisuća uložit će se u školu u Prelogu

Programi usmjereni na projekte koji doprinose poboljšanju dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture, jedan su od prioriteta u radu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU projekta. To su u Međimurskoj županiji znali dobro iskoristiti za ulaganje u svoje gradove i općine, vodeći pritom računa o promicanju jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti.

Potpisivanje u ministarstvu

Nova investicija koja stiže na sam sjever zemlje tiče se ulaganja u dovršetak dogradnje dviju učionica unutar postojećeg istočnog atrija Osnovne škole u Prelogu, nakon uspješno uvedene jednosmjenske nastave, a za koju je ugovor potpisao župan Međimurske županije Matija Posavec ispred prijavitelja, s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac u kabinetu ministrice.

Pritom su razgovarali i o drugim projektima koje Županija provodi u okviru financijskog proračuna ministarstva, sve u svrhu daljnjeg razvoja i napretka Međimurja, a dotaknuli su se i ostalih projekata poput izgradnje ili rekonstrukcije prometnica, sanacije klizišta u Sv. Jurju na Bregu, rekonstrukcije Domova kulture, dogradnje vrtića i uvođenje javne rasvjete diljem Međimurske županije. Posebna tema bila je sufinanciranje projekata s obzirom kako je Međimurje pokrenulo brojne projekte te su isti u fazi realizacije, a biti će popraćeni s 85% europskih sredstava. Župan i ministrica dogovorili su model po kojem će se ostatak sredstava od 15% koji se trebao namiriti iz izvornog prihoda proračuna Međimurske županije, kompenzirati iz nacionalnih fondova i time rasteretiti županijski Proračun.  Kako je objasnio Posavec, ta će se sredstva sada usmjeriti na daljnje ulaganje u obrazovanje i zdravstvo, te stvaranje uvjeta za izgradnju nove infrastrukture i objekata diljem Međimurja.

Pritom je ministrica pohvalila rad Međimurske županije, ali i županija općenito kao pokretača razvoja koji su spremni za suradnju i nove projekte. Naime samo ovim programima, u Međimurje dolazi novih oko 7 milijuna kuna.

(mg)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*