medjimurjepress@gmail.com

Međimurska podrška kandidaturi Lendave za Europsku prijestolnicu

U Međimurskoj županiji danas je boravio župan Općine Lendava Janez Magyar s suradnicima. Nakon sastanka s čelnicima Međimurske županije održana je informativna pressica na kojoj su novinari upoznati s temama ovog susreta.

Zamjenica župana Sandra Herman tom je prilikom rekla da sa susjednom Općinom Lendava imamo dugogodišnju dobru suradnju na polju gospodarstva, kulture i turizma. To su bile i glavne okosnice današnjeg razgovora. Sigurna sam da ćemo nakon ovog sastanka još više ojačati veze. Tema je bila i kandidatura Lendave za Europsku prijestolnicu kulture. Ranije su Grad Čakovec i Mursko Središće potpisali sporazum oko podržavanja te kandidature, a tako smo i mi konkretno danas donijeli zaključke koje u taj projekt implementiraju i naše predstavnike.

Janez Magyar napomenuo je da se danas na zajedničkom susretu razgovaralo konstruktivno i da smo svi na dobrom putu da sa obje strane granice kvalitetno surađujemo. Lendava je multikulturalna sredina i to je bio povod kandidature, jer ta kultura nas itekako obogaćuje i daje prednost pred drugima. Zahvalio se posebno na iskazanoj podršci Međimurskoj županiji.

U delegaciji iz Lendave bio je i Međimurac Đanino Kutnjak predsjednik Kulturnog društva Pomurje u Lendavi koji je naglasio kako su oni most dviju regija i država.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*