medjimurjepress@gmail.com

Međimurska županija nagradila studente dobitnike Rektorove nagrade

Župan Međimurske županije Matija Posavec održao je u zgradi Scheier svečani prijem za dvadeset studenata, dobitnika Rektorove nagrade iz Međimurja.

Lana Agejev, Luka Buljan, Marin Drabić, Jurica Jurasić Kapun, Lucija Kanižaj, Klara Kirić, Sven Knechtl, Karolina Matjašec, Laura Petković, Lara Poljak, Ivana Tarandek, Josip Tarandek, Lovro Tkalčec, Tea Tompoš, Mislav Bošnjak, Rahela Crkvenčić, Petra Furdi, Melani Kečkeš, Nives Kosalec i Petra Krhač – imena su dvadesetero mladih, ambicioznih i perspektivnih ljudi čiji je rad prepoznao čelnik najviše akademske institucije. Autori su to najboljih studentskih radova, znanstvenog ili stručnog, odnosno umjetničkog ostvarenja, a rektor Sveučilišta nagradu dodjeljuje radi promicanja studentskog stvaralaštva.

Župan Matija Posavec istaknuo je da mu je čast upriličiti prijem za mlade ljude koji svojim primjerom pokazuju važnost obrazovanja kao temelja za društveni i gospodarski razvoj. „Međimurska županija brine za svoje učenike i studente, za mlade ljude od najranije dobi, što govore sve brojke i pokazatelji. Od školske infrastrukture do brojnih projekata u obrazovanju, ulaganje u obrazovni sustav vraća nam se ovim rezultatima kojima svakodnevno svjedočimo u našoj Županiji. Naši mladi su državni prvaci, uspješni studenti i primjer zajednici u kojima imamo pravu budućnost naše zemlje.“, rekao je župan Posavec i dodao kako se Županija trudi stvoriti uvjete ne samo za kvalitetno obrazovanje, već i za kvalitetan život. Čestitao je studentima te im dodijelio 1000 kuna nagrade i uručio fotomonografiju Josipa Horvata Majzeka „Međimursko je,“.

Prijemu su, uz obitelj i prijatelje nagrađenih studenata, nazočili i zamjenica župana Sandra Herman, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak, ravnateljica Gimnazija Josipa Slavenskog Sandra Breka-Ovčar i ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka.

Ispred dobitnika prisutnima se obratio Marin Drabić, učenik Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu koji je primio Rektorovu nagradu za rad na polju umjetne inteligencije, s naglaskom na duboko učenje. „Lijepo je živjeti u Županiji koja prepoznaje i nagrađuje naš trud, znanje i sposobnosti te se na tome zahvaljujemo.“, rekao je Marin i istaknuo kako je podrška od strane Međimurske županije vjetar u leđa da još više rade i ulažu u svoj osobni razvoj te boljitak zajednice. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici Gimnazije Josipa Slavenskog, članovi benda Poetikon.

(mk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*