medjimurjepress@gmail.com

Međimurska županija obilježila je danas Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Svetom misom za domovinu u župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa u Čakovcu, koju je  predvodio gvardijan čakovečkog franjevačkog samostana fra Željko Železnjak, započela je danas svečanost obilježavanja Dana neovisnosti RH naše županije.

Nakon mise, u koloni glavnom čakovečkom ulicom stiglo se do Spomen obilježja smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije u Perivoju Zrinskih, gdje su položeni vijenci i svijeće. 

Okupljenima se obratio predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak koji je naglasio sadržajne vrijednosti događanja uoči samog razdruživanja s bivšom državom te sam čin uspostave neovisnosti prije 28 godina.

Svečanost je završena molitvom za naše branitelje koju je predvodio  fra Ivan Crnković.

Dodajmo kako je Mladen Novak na kraju svečanosti rekao kako dan samostalnosti nije u dovoljnoj mjeri proklamiran u našoj državi, usporedivši to s s drugim zemljama koje tog dana zaista znaju obilježiti svoj dan neovisnosti. Naš Dan neovisnosti nažalost, nije na tom tragu i nije dovoljno saživio sa svojim narodom.

Naime, i današnja svečanost u Međimurju pokazala je da svake godine sve manji broj sudjeluje u ovom obilježavanju, osim političara koji po difoltu ispunjavaju svoju formu.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*