Međimurje Press
Županija

MEĐIMURSKI UMIROVLJENICI imat će povoljnije karte za čakovečke bazene!

Cilj ovog projekta je poticati umirovljenike na rekreaciju, očuvanje zdravlja budući da voda ima blagotvoran učinak na organizam, ali i na veću socijalnu uključenost. Kako je rečeno na konferenciji, umirovljenici koji su članovi udruga poput Saveza umirovljenika Međimurske županije ili županijske Matice umirovljenika, plaćat će tri eura za cjelodnevnu kartu dok će preostali iznos sufinancirati Međimurska županija.

Ovu pogodnost umirovljenici već sada mogu koristiti, imaju osiguran i besplatan autobusni prijevoz, a kako je napomenuo župan Matija Posavec, udruge umirovljenika koje djeluju u Međimurju imaju oko 14 tisuća članova, odnosno 12% ukupnog broja stanovnika ovog područja.

Pravo na sufinanciranje cjelodnevnih ulaznica za bazene od početka 2023. godine imaju članovi Matice umirovljenika Međimurske županije te Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije koji čine: Savez umirovljenika Prelog, Udruga umirovljenika Gornji Hrašćan, Udruga umirovljenika unutarnjih poslova i Udruga umirovljenika Ivanovec.

Ovo je još jedan model suradnje s udrugama, a i u ovoj godini osmišljavat ćemo i realizirati nove projekte kako bi poboljšali svakodnevicu naših umirovljenika, rekao je župan Posavec.

Ukoliko će postojati interes, Županija će sufinanciranje ulaznica za bazene proširiti na sve umirovljenike s područja Međimurja.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja