medjimurjepress@gmail.com

Međimurski župan neće na kavice s HDZ-ovcima!

HNS-ov međimurski župan Matija Posavec, koji traži raskid koalicije s HDZ-om, rekao je da će doći u četvrtak na sjednicu Vlade u Čakovcu, ali neće ići na kavice prilikom obilaska županije, ocjenjujući sramotnima poruke po kojima se zaobilazi institut Županije i njega kao župana.

Rezultat je to današnje konferencije za novinare u stranačkim prostorijama HDZ-a Međimurske županije na kojoj su Darko Horvat i Sunčana Glavak naglasili kako je domaćin sjednice Vlade RH u Čakovcu gradonačelnik Stjepan Kovač, u Prelogu gradonačelnik Ljubomir Kolarek, a u Murskom Središću gradonačelnik Dražen Srpak.

Kako je rečeno na konferenciji, župan se može u svakom gradu priključiti na kavicu, a posebno će s njim i gradonačelnikom Grada Čakovca prije same sjednice Vlade kavu popiti premijer Plenković. Isto tako napomenuto je da premijer neće ići u županijske prostore, jer u njima nema uvjete da se prime svi ministri.

Za točke koje se nalaze na dnevnom redu Vlade, Posavec je rekao da su to samo zaključci i da se puno tih projekata već realizira. Od projekta koje je županija tražila nije uvaženo gotovo ništa, rekao je Posavec. “To zaobilaženje instituta Županije i župana po funkciji je jasna poruka odnosa Vlade prema Međimurju”, zaključio je Posavec.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*