Međimurskim umirovljenicima uskrsnice od 110,00-220,00 kuna

U proračunu Međimurske županije po prvi puta odvojeno je 500.000,00 kuna za gotovo 4900 umirovljenika s manjom mirovinom od 1.500,00 kuna

Priopćio je to danas na prigodnoj press konferenciji župan Matija Posavec. Istoj su nazočili i zamjenica župana Sandra Herman, predsjednik županijske Skupštine Mladen Novak, predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije Nada Lovrec, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Međimurske županije Valentin Kočila i njegov zamjenik Zlatko Marciuš.

Bon od 110,00 kuna dobiti će 4.800 umirovljenika s mirovinom do 1.500 kuna,  a bon od 220,00 kuna 100 umirovljenika koji imaju mirovinu do 500,00 kuna.

Prije press konferencije, u zgradi županije našli su se predstavnici gradskih i općinskih udruga umirovljenika koji će i distribuirati bonove u svojim mjestima.

Isplata uskrsnica višegodišnja  je inicijativa  Valentina Kočile predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Međimurske županije, koji je iskazao nadu da će to postati tradicionalna pomoć umirovljenicima za Uskrs.

Predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije naglasila je da su svi umirovljenici koji će dobiti uskrsnicu registrirani u Matici. Posebno je zahvalila županu na razumijevanju, a to potkrijepila rečenicom kako umirovljenici ne zovu župana županom, već “Naš Matija” ne skrivajući zadovoljstvo ovim činom.

Inaće vrijedi spomenuti, kako je lavovski, tehnički dio posla i sistem distribucije obavila zamjenica župana Sandra Herman sa svojim suradnicima u županiji, koji su tri dana kovertirali bonove i time na uštrb javne nabave prištedjeli proračunski novac.

Za informaciju, u Međimurska županija brojkom ima 23.600 umirovljenika, od čega je u Maticu učlanjeno njih 12.100.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*