Međimursko proščenje na zagrebačkom Zrinjevcu

I ove godine Međimurci će se predstaviti glavnom gradu Hrvatske kulturno-vjerskom
manifestacijom Međimursko proščenje. Zagrebačko 23. Međimursko proščenje održat će se u nedjelju 10. lipnja, od 10 do 15 sati

Započinje svetom misom u zagrebačkoj Katedrali u 10 sati,
nakon koje pod pratnjom čakovečke Zrinske garde i zajedno s okupljenim sudionicima slijedi povorka do parka Zrinjevac. Ondje će se od 11:30 sati u Međimurskoj vulici javno predstaviti međimurski zanati i autohtoni proizvodi (vino, med, pivo, licitar, meso iz tiblice, bučino ulje itd.).

U popratnome kulturno-umjetničkom programu, folklorne skupine i drugi glazbenici izvest će svoje repertoare nadahnute međimurskom popevkom. Posjetitelji će imati priliku uživati u glazbenim izvedbama Mirka Švende Žige, Ethno Gardena, Dunje Knebl i grupe Kololira, kao i spletovima KUD-a Donji Kraljevec.

Zagrebačke Međimurke i Međimurci ponosni su na ovu tradiciju prožetu duhovnošću i osebujnom kulturom u organizaciji Zavičajnog društva Međimurje, koje brine o očuvanju identiteta i kulturne baštine naše najsjevernije i najživopisnije hrvatske županije, okupljajući Međimurke, Međimurce i zagrebačke poklonike međimurskog kraja.

Zahvaljujući svojim aktivnostima od osnutka 1936. i ponovne aktivacije 1992. godine do danas, Društvo okuplja brojne gospodarstvenike, znanstvenike, umjetnike, kulturne djelatnike i političare – pojedinke i pojedince aktivne u predstavljanju međimurskog zavičaja i 40 000 Zagrepčanki i Zagrepčanaca koji generacijama žive u metropoli
Republike Hrvatske.

Zavičajno društvo Međimurje na čelu s predsjednikom Damirom Smrtićem poziva sve Međimurce i zainteresirane da im se pridruže na predstavljanju bogate vjerske, kulturne i društvene baštine Međimurja u Zagrebu.

(Zavičajno društvo Međimurje)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*