Mladen Novak održao konferenciju za medije

ODNOSI ŽUPANA I PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE SU IDILIČNI!?

Predsjednik Skupštine Međimurske županije na današnjoj press konferenciji zahvalio se novinarima na velikom odzivu i interesu za rad Skupštine Međimurske županije. Iako su novinari očekivali neke konkretne poteze Novaka s obzirom na kuloarske priče i izjave u medijima župana Posavca, isti su izostali. Čak što više, dobio se dojam idile.

Naime, kako smo od Novaka čuli, glavni razlog sazivanja novinara odnosilo se na povećanje naknada radnim tijelima županijske Skupštine. Tako je objasnio da će svoju naknadu koja sada iznosi 3.000 kuna donirati humanitarnim udrugama Međimurske županije. Prvu naknadu koja stiže u veljači rasporediti će Udruzi s sindromom Down, Udruzi za autizam “Pogled” i Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma (svakoj po 1.000 kuna). Pošto ne zna za sve brojne udruge, pozvao ih je da mu se jave i da će i tim udrugama pomoći u njihovom humanitarnom radu. kako je naglasio i dosada je svoju naknadu donirao udrugama. Sve te akcije i donacije ubuduće će objavljivati će  na svojoj FB stranici kao i na web stanicama županijskog SDP-a.

U slijedećem periodu oglasiti će se i Klub zastupnika SDP-a kako bi saznali kako će se s naknadama ponašati i njegovi vijećnici. Njihova naknada je sada 900 kuna. Svaki vijećnik ima pravo na raspolaganje tim sredstvima kako misle da je najbolje. Klubovi vijećnika u županiji iskazali su želju da se visina naknada uskladi s okruženjem, to smo i učinili i ona nije sad ni najveća ni najmanja.

ŽELIM VEĆI UTJECAJ SKUPŠTINARA

Ono što me posebno iritira i što je izazvalo pozornost je rad Skupštine Međimurske županije. Skupštinu smo sveli na stroj za izglasavanja odluka koje smo morali donijeti. Imamo ukupno 42 vijećnika, koji svaki po na osob može dati doprinos da se bolje radi. Takva moja nakana naišla je na zadovoljstvo i odobravanje svih vijećnika. Nećemo više donositi odluke koje su već provedene nego aktualne teme raspravljati kada su aktualne. Evo vam primjer dovoza blata. Skupština ima pravo i potencijal da kaže svoje.

PREMALE PLAĆE

Na sjednici Gospodarsko- socijalnog vijeća, donijeli smo odluku o raspravi malih plaća u Međimurju kao strateški cilj. Kroz medije se plasiraju samo uspjesi i običan čovjek te uspjehe ne doživljava. Naime, susreću se s besparicom, malom plaćom, školovanjem djeteta i nikako ne doživljavaju te uspjehe. Osjeća se besperspektivnost i ljudi odlaze iz Međimurja. Nama kao dionicima političkog života,interes je da se taj trend promijeni.

NIJE KOALICIJA NEGO PROGRAMSKA SURADNJA

Na pitanja novinara da li se miješa u okvir županovih poslova, jasno je rekao NE. Na pitanje da li utječe na kadroviranje, odgovor je također bio negativan. Na pitanje da li će se plaće djelatnicima u županiji povećati, objasnio je to riječima župana koji je obećao da će se, kad se stvore uvjeti, iste povećati od 9 posto, za koliko su smanjene prije 5 godina. Rekao je kako je podržao tu inicijativu župana i da se drži svoje riječi, ali da nema instrumente sprovedbe takve odluke.

Posebno je naglasio kako nije u koalicijskoj suradnji s županom, već programskom.

(R.D.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*