Međimurje Press
Županija

Na hvalevrijednu inicijativu HSU Čakovec, promptno reagirala Međimurska županija!

Besplatan javni prijevoz, od 01. svibnja 2022. godine, imat će svi Međimurci i Međimurke sa statusom umirovljenika, invalida te osobe starije od 65 godina!

Radi se o još jednoj socijalnoj mjeri Međimurske županije, pokrenutoj zbog činjenice da čak 60% umirovljenika u Republici Hrvatskoj živi ispod linije siromaštva te da smo u posljednje vrijeme svjedoci velikih poskupljenja i inflacije, rekao je danas na konferenciji za medije  župan Matija Posavec. te dodao kako se radi o mjeri koja povećava mobilnost starijeg stanovništva, njihovo uključivanje u sadržaje i cjelokupni društveni život, a u sebi ima i element zaštite okoliša.

Ovime će se neupitno povećati životni standard međimurskih umirovljenika, zaključili su predsjednik međimurske podružnice Hrvatske stranke umirovljenika i član županijske Skupštine Zlatko Marcijuš te zamjenica predsjednika HSU-a Čakovca Franciska Ćetković.

Kako je objašnjeno, i invalidne osobe mlađe od 65 godina moći će koristiti navedenu povlasticu.

Konferenciji su nazočili i Sonja Tošić Grlač, pročelnica upravnog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Anita Strniščak, pročelnica upravnog Odjela za proračuni javnu nabavu i ispred prijevoznika Damir Varga.

U tijeku je definiranje tehničkih detalja za provedbu mjere za koju je u županijskom proračunu osigurano milijun kuna.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja