Nakon 15 godina ostavka na sve funkcije u HNS-u

U Atriju Starog grada Zrinskih u Čakovcu mjestu feudalne baštine koje se obnavlja europskim sredstvima i predstavlja kapitalnu investiciju u Međimurju danas je župan i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Matija Posavec održao konferenciju za novinare, na kojoj je jasno rekao NE više u HNS-u.

Kaže jedna poslovica: „Ako ste spremni u životu raditi samo lake stvari onda će vam život biti teži” izjavio je na početku svoje današnje pressice Matija Posavec i nastavio… to je deviza mog ponašanja u politici i i životu. Nakon 15 godina izlazim iz HNS-a. Putevi stranačkog vodstva i moje djelovanje u politici su naime u suprotnosti. Pogotovo u smjeru kako vodim Međimurje i kako bi Hrvatska trebala izgledati. Svjedoci ste posljednjih mjeseci inicijativa, iznošenja problema, svega što je HNS loše pozicionirao u politici.

Stojim pred vama nakon niza pokušaja da moramo mijenjati politiku, da damo novi smjer. Dao sam dosta šansi stranačkom rukovodstvu i članstvu, nažalost bez odziva, i zato to nije moj put, ali ni put Međimurja ni Hrvatske.

Prije dvije i pol godine ostao sam u stranci iako se nisam slagao s odlukom o koaliciji s HDZ-om, a kulminacija je bila na europskim izborima. Smatrao sam tada da stvari treba mijenjati iznutra. Želio sam unutarstranačke izbore. Morali smo izgraditi stranku na novoj paradigmi. Trebali smo promijeniti i rukovodstvo i smjer i politiku, ali nije bilo sluha.I Središnji odbor i Predsjedništvo nisu prihvatili moje sugestije.

Odluku donosim čiste savjesti. Moj smjer je pogled u budućnost i kultura poštovanja, a to se vidi na primjeru Međimurja. Besplatni udžbenici, zdravstvena skrb, ulaganja u obrazovanje, odnosa prema gospodarstvu i radu, kako bi život naših ljudi bio bolji. To su vrijednosti koje želim unijeti u hrvatsku politiku. Borim se za bolju budućnost, a ne svjetliju prošlost. Bez ideologija. Zato su nam potrebne transformacije sustava neka vrsta zaokreta. Neka svima bude jasno,  neću raditi nikakav lomove u stranci. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu i čije su odluke bile ispravne.

Svojim bivšim članovima želim prije svega dobro zdravlje i dobru karijeru. Županijsku organizaciju preuzeti će moji potpredsjednici Nenad Hranilović i Ljerka Cividini. Ja ću do kraja mandata biti nezavisni župan, neću prelaziti u neke druge stranke niti biti na nekim drugim listama.

Možda sam izabrao teži put, ali takav put je onaj kojim želim ići i djelovati u hrvatskoj politici.

Napomenimo, kako je za vrijeme pressice Ivan Vrdoljak poslao medijima obavijest kako će u 14 sati dati svoju izjavu na događaj u Čakovcu.

Nimalo slučajno, jer izlazak Matije Posavca iz HNS zasigurno je veliki gubitak za ovu posrnulu stranku, pogotovo kada se mjeri broj glasova koje na izborima osvaja župan Međimurske županije.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*