medjimurjepress@gmail.com

Nakon izgradnje dnevnog smještaja za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti, slijedi i Hospicij!

Uz  projekt „Pruži ruku“, Međimurska županija dobit će prvi adekvatan dnevni smještaj za osobe oboljele od Alzheimerove demencije i drugih oblika demencije. Projektom će se financirati uređenje i proširenje kapaciteta Depadanse Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu, kako bi se stvorili uvjeti za besplatan smještaj tridesetero korisnika koji bi bili zbrinuti kroz Dnevni boravak.

Nakon spomenute izgradnje, Međimurska županija intenzivno razmišlja i Hospiciju. Poznato je kako Hospicij  ustanova za palijativnu zdravstvenu skrb gdje se štićenicima pruža najbolje moguća kvaliteta života do prirodne smrti. Europska konvencija o ljudskim pravima određuje da pacijenti imaju pravo na medicinsku zaštitu do smrti, te pravo na dostojanstvenu smrt.

Župan Matija Posavec rekao nam je kako je zgrada u krugu čakovečke bolnice tj. zgrada Feštetić prilagođena proteklih mjeseci za prijem covid bolesnika koji su u palijativnoj skrbi. Taj prostor nakon što se situacija oko koronavirusa smiri, ući ćemo u investiciju kako bi nam taj prostor bio namijenjen hospiciji. Za tu namjenu je predviđeno 25 do 40 kreveta, ali i ulaganje u građevinske radove. Oprema je osigurana, preostat će suglasnost da hospicij postane zdravstvena ustanova i u tom smjeru idemo.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*