Međimurje Press
Županija

Nakon podužeg vremena danas je konferenciju za medije održao Stožer civilne zaštite Međimurske županije!

PREPORUKA – ODRŽAVANJE NASTAVE U RAZREDIMA!

Kako je rečeno, vraćamo se po incidenciji oboljelih na 11 mjesec prošle godine. Nalazimo se u petom valu, a jučer je testirano 783 uzoraka od čega je 493 pozitivna. Sa testiranjem PCR rješavaju se dnevne potrebe, nema čekanja na testiranja što nije uobičajeno za ostale regije u Hrvatskoj.

Do sada je u Međimurju oboljelo 29.377 osoba od čega je 409 preminulo. Za sada nema pojačani priljev bolesnika prema bolnici, a razlog je vjerojatno u procjepljenosti žitelja Međimurja koja je preko 70% barem s jednom dozom. Potpuno cijepljenih je 67,3%. Ono što posebno odvaja Međimurje od drugih regija je visok postotak zastupljenih osoba starijih od 60 godina i to preko 80%.

Na testiranje je dosada poslao 1750 uzoraka, od kojih ni jedan nije potvrđen kao omikron.

Za informacije o koronavirusu i pitanjima, navedeno je kako se teško dobiju epidemiolozi zbog povećanog broja oboljelih i opsega posla, ali da je linija 113 uvijek otvorena.

Ne tako davno bilo je u ŽB Čakovec 131 hospitalizirana osoba, srećom s današnjim danom ta brojka je 38 covid pozitivnih pacijenata. Pet ih je na respiratoru. Na taj način oslobođene su usluge za ostale pacijente.

NASTAVA

Kako je rečeno, škole ne bi trebalo zatvarati. S obtirom na trenutnu situaciju to ne bi nikako pomoglo. Županija kao osnivač škola ne podupire odluke ravnatelja koji su škole već zatvorili. Preporuka je županije i zahtjev da svaki ravantelj pomno razmotri situaciju od razreda do razreda i suradnji s školskim liječnikom  procjeni kakav će to imati utjecaj na organizaciju nastave.

(rd)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja