Župan u službenoj posjeti Turskoj

Nakon što je krajem 2015. godine gornje Međimurje dobilo prestižnu nagradu Europske destinacije izvrsnosti EDEN, Međimurska županija postaje sve prepoznatljivija i atraktivnija u okvirima povezivanja s drugim regijama, županijama i gradovima.

Stoga je već uspostavljena prva konkretna suradnja s regijom nositeljicom titule Eden destinacije, gradom Gaziantep u Turskoj. Tamošnja gradonačelnica Fatma Sahim, temeljem kontakata i dojmova ostvarenih na dodjeli nagrade u Bruxellesu, županu Međimurske županije Matiji Posavcu uputila je poziv za sudjelovanje na svečanosti stavljanja grada Gaziantepa na listu najboljih gastronomskih gradova, dobivanja statusa UNESCO kreativnih gradova. Pritom će župana dočekati i Ivan Mirković, generalni konzul.

Stoga će na poziv grada Gaziantepa te ujedno i Republike Turske, župan Međimurske županije zajedno s voditeljem Turističke zajednice Međimurske županije Rudijem Grulom u subotu i nedjelju, 19. i 20. veljače, boraviti u Istanbulu.

Uz susret s čelnicim EDEN destinacija, razgovarati će se o suradnji dviju zemalja, organizaciji gospodarskog foruma međimurskih i turskih gospodarstvenika i gospodarskih komora. Organiziran je i svečani prijem kod gradonačelnice grada Gaziantepa, Fatme Sahin i župana regije Gaziantep, Alija Yerlikaye, svečanost dodjele statusa UNESCO u nazočnosti predsjednika Republike Turske, Recepa Tayyipa Erdogana. Službeni dio završiti će Gala večerom s predsjednikom Turske, čelnicima pokrajine i grada Gaziantepa te dobitnicima nagrade EDEN, uz predstavljanje turske enogastronomije, kulture i običaja.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*