Nedelišće i Međimurje na karti sajamskih priredbi međunarodnog karaktera

TKO JE BIO I ŠTO SU REKLI NA MEĐUNARODNOM SAJMU PODUZETNIŠTVA KOJI SE PROMOVIRA SLOGANOM “ZA NOVE GENERACIJE PODUZETNIKA”

Među prisutnima bili su župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem, župan Varaždinske županije Radimir Čačić sa posebnom savjetnicom Natalijom Martinčević, predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije Mladen Novak sa zamjenikom Dragutinom Glavinom, predsjednik HGK, Županijske komore Čakovec Mladen Križaić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania sa zamjenicima, pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Darko Radanović, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved, predstavnici REDEA- e, TICM-a te mnogi drugi.

Korak po korak, iz godine u godinu, zajedničkim djelovanjem svih relevantnih institucija, današnji MESAP, pokretač je kvalitetnog regionalnog razvoja, na kojem se, sada već sa respektabilnim iskustvom od dva desetljeća, potvrđuje status na tržištu, širi se poslovanje izvan granica Lijepe naše, a proizvodi i usluge pronalaze svoje kupce i na drugim krajevima svijeta. Danas je ovdje velik broj novih izlagača, jednu konstantu čine poduzetnici koji se opetovano vraćaju, a kao posebnost ove godine su poduzetnici početnici koji još traže svoje mjesto u tržišnoj niši. Svi su oni, bez obzira koliko dugo poslovali – poduzetnici nove generacije“, naglasio je župan Matija Posavec koji se osvrnuo i na nove načine poslovanja, prilagodbe tržištu te istaknuo kako su poduzetnici postali brži, odvažniji i optimističniji. Upravo je to obilježje 20. MESAP –a, i MESAP-a budućnosti- naglasio je.

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania rekao je: „Mesap je dinamičan sajam koji se hrani energijom i entuzijazmom svojih izlagača, a raste na zadovoljstvo svojih posjetitelja. Ovom prilikom čestitam Vam svima na prvih 2 desetljeća!“

Dragutin Ranogajac, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, prilikom govora, čestitao je svima na 20 godina postojanja Mesap-a te zaželio svima koji su prisutni na ovogodišnjem Mesap-u da sklope nove poslovne dogovore.

Mladen Križaić, predsjednik HGK, Županijske komore Čakovec osvrnuo se na međimursko gospodarstvo „Međimursko gospodarstvo kontinuirano iz godine u godinu bilježi rast. Ukupni prihodi u 2017 rasli su brže od rashoda te je ostvarena dobit veća za 25% u odnosu na 2016. te se Međimurska županija s 8. mjesta spustila se na 6. mjesto po dobiti u HR.“

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić, istaknuo je „Ovo je kraj uspješnih ljudi koji s malo priče i puno rezultata koji pokazuju svoje sposobnost što je i dokaz da ste sa 8. mjesta prešli na 6. mjesto po dobiti u Hrvatskoj te Vam na tome čestita, ali i obećajem da će se Varaždinska županija slijedeće godine kao Županija partner uključiti u sudjelovanje na 21. Mesapu!

Ovoga vikenda, u tri dana trajanja MESAP-a, očekuje se i niz popratnih sadržaja. Tako je predviđena stočarska izložba, predstavljanje međimurskih konjičkih klubova sa izložbama konja, izložbe Stexr kluba iz Slovenije te međimurske udruge Oldtimer vozila. Svoj izložbeni prostor imat će i Udruga uzgajivača malih životinja a, uz bogat kulturno umjetnički program, zatvaranje ovogodišnjeg MESAP-a bit će koncertom Mirka Švende Žige koji će nastupiti u nedjelju od 16:30 sati.

(mk) (rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*