medjimurjepress@gmail.com

Nova državna tajnica Ministarstva za turizam i sport SANDRA HERMAN

SANDRA HERMAN NOVA JE DRŽAVNA TAJNICA U MINISTARSTVU TURIZMA I SPORTA

Potvrdila nam je to danas kasno poslijepodne, navodeći da na novo radno mjesto odlazi 1. listopada 2020. godine

Sandra Herman rođena je 16. prosinca 1976. u Čakovcu. Osnovnu školu završava u Belici, a jezičnu gimnaziju i Visoku učiteljsku školu u Čakovcu. Stječe zvanje di­plomiranog učitelja razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Njemački jezik. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završila je poslijediplomski specija­listički studij, smjer menadžment turizma, sa završnim specijalističkim radom na temu: “Stanje i mogućnosti razvoja kulturnog turizma na području Međimurske županije“ nakon čega na Ekonomskom fakultetu u Osijeku podnosi prijavu doktorskog rada s temom ”Kultura u funkciji održivog razvoja kontinentalnog turizma”.

Kao učiteljica njemačkog jezika 1998. godine zapošljava se u Osnovnoj školi “Vla­dimir Nazor” u Pribislavcu, u kojoj od 2009. do 2013. obnaša dužnost ravnateljice. U razdoblju od 2005. do 2009. godine članica je Poglavarstva Međimurske županije u kojem vodi resore turizma i kulture. U istom razdoblju obnaša dužnost predsjednice Turističke zajednice Međimurske županije. Nakon lokalnih izbora 2005. i 2009. godine izabrana je u Općinsko vijeće Belice, u kojem je u drugom mandatu obnašala dužnost predsjednice Vijeća.

Na lokalnim izborima 2013. godine izabrana je za zamjenicu župana Međimurske županije, kao kandidatkinja koalicije Hrvatske narodne stranke, Hrvatske seljačke stranke, Hrvat­ske socijalno-liberalne stranke, Međimurske stranke i Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora. Kao kandidatkinja koalicije Hrvatske narodne stranke-liberali demokrati, Hrvatsko socijalno-liberalne stranke i Narodne stranke – reformisti na lokalnim izborima 2017. godine izabrana je za zamjenicu župana u svom drugom mandatu na toj dužnosti.

Od 2005. do 2014. godine članica je Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Od 2014. članica je Narodne stranke – reformisti gdje obnaša dužnost predsjednice Središnjeg odbora i člana Predsjedništva.

Više od trideset godina aktivno se bavi kulturnim amaterizmom te je četiri manda­ta bila tajnica, a u dva predsjednica Kulturno-umjetničkog društva „Belica“ .

Sandra Herman, možemo reći, dolazi u ministarstvo dok kontinentalni turizam u ovo pandemijsko vrijeme pokazuje dosad zanemarivani, a veliki potencijal u cjelokupnoj turističkoj djelatnosti u Hrvatskoj. Njen doprinos u dosadašnjem razvoju međimurskog kontinentalnog turizma nemjerljiv je, a time i referentan za novi posao kojeg će Sandra zasigurno kvalitetno odraditi.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*