Obilježava se Dan oslobođenja Međimurja 1991. i Dan međimurskih branitelja

Danas se obilježava 26. obljetnice oslobođenja Međimurja 1991. i Dan međimurskih branitelja. 

Tom će prilikom izaslanstva Međimurske županije na čelu sa županom Matijom Posavcem i zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem, predstavnici Grada Čakovca iUdruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – podružnica Međimurske županije položili vijence i upaliti svijeće kod Spomenika poginulim braniteljima te kod Spomen zida.

Vijence su položili i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske general Miljenko Filipović, bivši zapovjednik 1. Hrvatskog gardijskog zdruga i Tomo Medved ministar hrvatskih branitelja.

Sveta misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje služila se u crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu, a nakon toga slijedi Svečana akademija u dvorani Katoličkog doma.

  • Dajemo počast i odajemo priznanje i zahvaljujemo svim međimurskim braniteljima, svima onima koji su dali svoje živote i koji nisu imali sreću dočekali slobodu diljem lijepe naše. Posebno njihovim obiteljima. Poziv je to na zajedništvo, na odgovore i nalaženje odgovora koji su pred nama. Zahvaljujem se županiji i koordinaciji udruga proisteklih iz Domovnskog rata u Međimurju na činu kako bi se sjetili svih koji nisu među nama -naglasio je tom prilikom ministar Tomo Medved.
  • General Miljenko Filipović istakao je kako je temelj današnje države Domovinski rata. Poginuli hrvatski branitelji su onaj zaglavni kamen bez kojih ne bi bilo države. Moramo ih se s pijetetom sjećati i nikad ne zaboraviti. Mi hrvatski branitelji želimo bolju Hrvatsku i bolju budućnost naše djece.
  • Župan Matija Posavec naglasio je kako je 8000 Međimuraca branilo Hrvatsku, 78 njih nikad se nije vratilo svojim kućama. Spomendan je to na međimurske branitelje, ponos nas koji živimo u Međimurju.

(RD)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*