medjimurjepress@gmail.com

Obilježavanje dana Svih Svetih

Povodom blagdana Svih svetih, danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod novog spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata (pored oproštajnog trijema) na čakovečkom Gradskom groblju.

Počast svim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata odala su izaslanstva Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije. Osim njih, vijence su položiti izaslanstva Međimurske županije i Grada Čakovca. Molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu, fra Josip Župan.

Tom prilikom župan Matija Posavec naglasio je kako Međimurska županija ovom prilikom odaje poštovanje svim preminulim sugrađanima. Skromno s obzirom na epidemiološku situaciju, ali poštovanjem u srcima. U ovim izazovnim trenucima pozvao je Međimurce na solidarnost, humanost i strpljenje uz vjeru da ćemo uskoro svi iz cijele ove situacije izaći i jači i bolji.

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan u ponedjeljak, 02. studenoga 2020. godine u 09:00 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*