Obilježavanje Međunarodnog i nacionalnog Dana civilne zaštite

Povodom današnjeg obilježavanja Međunarodnog i nacionalnog Dana civilne zaštite u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je svečana sjednicu Stožera civilne zaštite Međimurske županije

Sjednici su nazočili svi relevantni čimbenici i institucije Međimurske županije te gosti iz susjedne Mađarske.

Načelnik Stožera civilne zaštite za Međimurje Josip Grivec tom je prilikom čestitao svim građanima Međimurja Dan civilne zaštite, ali i svima onima koji danonoćno brinu o elemetarnim nepogodama, ili ne daj bože, katastrofama. U proteklog godini, srećom, u Međimurju nije bilo potrebe za većom intervencijom snaga civilne zaštite i to nas veseli. Možemo reći da su sve jedinice lokalne samouprave u našoj županiji opremljene kvalitetnom opremom za intervencije.

-Kako bi bili uvijek spremni, pripremamo sredinom ove godine jednu veliku vježbu vezano uz opasnost od poplava. Međimurje ima dviej hidroelektrane i moramo uvijek biti spremni na moguće neugodnosti.Uključiti ćemo u akciju i dio onih koji nisu u sustavu civilne zaštite, kao što su donjodubravski flojsari, donjodubravski zlatari, koji posjeduju čamce.  Jednom riječju,  međimurska civilna zaštita nema loše karike-zaključio je Grivec.

Svečanoj sjednici nazočili su župan Matija Posavec, zamjenica Sandra Herman i predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak.

Program su popratile i članice zbora OŠ Mala Subotica.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*