Obrtnička komora Međimurja potpisala sporazum s Međimurskom županijom

VIDLJIV PAD NEZAPOSLENOSTI

Na Sajmu poslova danas je potpisan sporazuma o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Međimurja Međimurske županije u 2017. godini. Sporazum su potpisali župan Matija Posavec i predsjednik komore Boris Lukovnjak

Cilj ovog sporazuma je unapređenje i razvoja konkurentnosti međimurskih obrtnika te očuvanja i promocije tradicijskih obrtnika ovog kraja.

Župan Matija Posavec tom je prilikom naglasio: “Odlična višegodišnja suradnja s Obrtničkom komorom i danas je potvrđena ovim sporazumom. To je velika podrška i poruka našim poduzetnicima i obrtnicima. U pitanju su sufinanciranja nastupa na sajmovima, sufinaciranjanje deficitarnih zanimanja za naše učenike, održavanje sustava komore i samo je samo dio ovog sporazuma. Osobito mi je drago da to rezultira generalnim benefitima za cijelokupno gospodarstvo, jer na današnji dan u Međimurju 3.850 osoba i kad podvučemo taj podatak s podatkom prije četiri godine kada ih je bilo 8.335, onda te brojke dovoljno govore za sebe. Zato lokalna samouprava mora i dalje stvarati pozitivno okruženje kao dosada”.

Napomenimo da je u Međimurju trenutno otvoreno 1200 obrta.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*