medjimurjepress@gmail.com

ODLUKA o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka…

Ovom odlukom zabranjeno je spaljivanje u razdoblju od 4. svibnja do 4. listopada 2020. godine

Obavještavamo žitelje Međimurske županije kako je početkom travnja ove godine, temeljem članka 37. Statuta Međimurske županije i članka 3. Poslovnika o načinu rada župana Međimurske županije, a sukladno članku 13. Odluke o posebnim mjerama zaštite od požara na području Međimurske županije, župan Međimurske županije donio:

ODLUKU o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave, drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostataka biljaka nakon žetve i berbe te loženje vatre u šumama i blizini šume.

Ovom odlukom u razdoblju od 4. svibnja do 4. listopada 2020. zabranjuje se spaljivanje smeća, korova, suhe trave te drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostataka biljaka nakon žetve i berbe, kao i loženje vatre u šumama i blizini šume.

Nadzor nad primjenom ove zabrane, sukladno Zakonu o zaštiti od požara i Odluci o posebnim mjerama zaštite od požara na području Međimurske županije vrše ovlaštene službene osobe Policijske uprave, inspektori Državnog inspektorata, komunalno redarstvo lokalne samouprave te ovlaštene osobe vatrogasnih postrojbi.

UO za poslove župana

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*