Međimurje Press
Županija

Odluka župana Posavca ugodno iznenadila sve koji koriste sportske dvorane u Međimurju za sport i druge prilike!

Župan Posavec donio je i Odluku o umanjenju cijena najma školskih sportskih dvorana za 50%, s namjerom da se dvorane što više koriste od strane udruga i građana, da se otvore prema zajednici te da se u njima održava što više manifestacija.

„Odluka će vrijediti od 15. siječnja, a podrazumijeva umanjenje cijena za korisnike sportskih udruga i sportsku rekreaciju za 50% od dosadašnje cijene. Također, općine će moći koristiti dvoranu bez naknade za manifestacije koje su od posebnog interesa za samu općinu.“, istaknu je danas je župan Posavec na press konferenciji.

Otkrio je i još jedan detalj koji je prošao “ispod radara” javnosti. Naime, sve sportske dvorane pod ingerencijom Međimurske županije plaćaju troškove plina na razini 2020.godine. I ne samo dvorane, već sve obrazovne i zdravstvene ustanove, Centar znanja te zgrada županije. Prije dvije godine putem objedinjene javne nabave za nabavku plina postavili smo uvjet distributerima da se cijena koja je bila tada važeća bude ista narednih četiri godine. U međuvremenu dogodio se kolaps na tržištu plina i sada kad izračunamo uštedjelo se 17 milijuna kuna, što je značajna ušteda, napomenuo je Matija Posavec.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja