Održavanje županijskih i lokalnih cesta na području Međimurske županije

U Maloj vijećnici Međimurske županije rano jutros potpisan je dvogodišnji okvirni Sporazum za nabavku redovitog održavanja županijskih i loklanih cesta n apodručju Međimurske županije.

Uz prisustvo župana Matije Posavca župana Međimurske županije, Sporazum su potpisali ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini, vlasnik tvrtke Pavlic-asfalt-beton Zvonimir Pavlic i predsjednik Uprave tvrtke TEGRA-e d.o.o. Ivan Kolarić.

Ovaj Sporazum potpisan je na razdoblje od dvije godine, a čija vrijednost je procijenjena na 41.963.968,88 kuna. Redovito održavanje županijskih i lokalnih cesta temelji se na Pravilniku o održavanju. Radovi redovitog održavanja podijeljeni su po osvnovnim grupama radova i vrstama radova, čijom se primjenom osigurava trajno očuvanje građevinske, prometne i gospodarske vrijednosti javnih cesta. Za provedbu godišnjeg plana izrađuje se operativni program i za zimske uvjete na cestama.

Županijska uprava za ceste Međimurske županije upravlja s 450 km cesta, od čega 202 km županijskih i 248 km lokalnih cesta i radi se o cestama na području Međimurske županije van administrativnih granica Grada Čakovca.

Za razliku od 2017.g. za ovu namjenu povećana su financijska sredstva u visini 20%.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*