medjimurjepress@gmail.com

Celinčani na proščenju

U malim naseljima proštenja su prilika za mjesna okupljanja i druženja. Tako su prve nedjelje u kolovozu i Celinčani slavili mjesno proštenje i blagdan sv. Stjepana Kralja.

Već tradicionalno, poznato je da pripreme započinju već krajem srpnja održavanjem turnira „Med vulicama“. Uz turnir, za mnogobrojne posjetitelje članovi Sportske udruge Celine pripremili su ukusne kobasice, a i ugodnu atmosferu te produljili su druženjem do jutarnjih sati.

Čak sto pari kobasica  pripremili au Miljenko Bočkor i Denis Filipović i sve su pojedene u slast.

Na sam blagdan sv. Stjepana Kralja posvećena je kapela, održana sveta misa, koju već godinama predvodi domaći sin vlč. Damir Slamek župnik u Orehovici, uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Josipa Pivara. Pjevanje je predvodio župni zbor pod vodstvom orguljaša Stjepana Horvata dok je cvjećarka Marjana Bogdan prostor slavlja svečano okitila. Proslava proštenja nastavila se na sportskom igralištu, uz dobro društvo i druženje.

Upravo proštenja mnoge Međimurce vraćaju u najljepše uspomene iz djetinjstva pa ih raduje što nisu nestali mnogi tradicionalni simboli ovakvih slavlja.

Organizaciju slavlja i sadržaja uspješno su i ovog puta odradili  članovi Sportske udruge Cceline pod vodstvom predsjednika Mladena Božića.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*