Međimurje Press
Općine

Donacija Općine Strahoninec Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma

U povodu 15. veljače Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, načelnik općine Strahoninec Franjo Lehkec u ime Općine donirao je pisač vrijednosti 2.000 kn za potrebe Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.

Tom prilikom načelnik se zahvalio na uspješnoj suradnji UOLL-a i Općine Strahoninec odnosno mještana općine. Naime, u više navrata Udruga je pomagala i pomaže mještanima koji su potrebiti u bolesti pa im je svaka podrška bilo u lijekovima, medicinskim krevetima ili drugim medicinskim pomagalima punoznačna.

Najvažnija je riječ podrške da u bolesti nisu sami – istaknuo je Franjo Lehkec, dok je Emil Vibović zahvalio je na donaciji te napomenuo kako je 15. veljače Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti prilika da se šira javnost informira o problemima najmlađih bolesnika, prikupe sredstva za njihovo liječenje te pokrene rad s roditeljima oboljele djece. 

Posebna čestitka Franje Lehkeca i Josipa Šipeka, zamjenika načelnika, dana je g. Emilu Viboviću kome je u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uručena Godišnja nagrada za humanitarni rad u 2019. Nagradu je uručila ministrica Vesna Bedeković.

Kroz projekt “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” koji se provodi od 2013., mnogim obiteljima omogućena je kupnja lijekova, medicinskih pomagala, provođenje terapija, ali i pružena financijska pomoć tijekom liječenja. U sklopu projekta je do sada prikupljeno više od 200 tona plastičnih čepova. Već 20 godina pomaže oboljelima u potrebi, te provodi mnoge humanitarne akcije za pomoć oboljelima, njihovim obiteljima, braniteljima i zdravstvenom sustavu. U tih 20 godina prikupljeno je i podijeljeno preko 5.000.000,00 kuna.

Inicijator je i jedan od osnivača UOLL-a, a mnoge akcije poticale su HZZO i zdravstveni sustav da se u liječenju primjene nove terapije i/ili tzv. pametni lijekovi. Udruga posjeduje medicinska pomagala koja omogućuju kvalitetniju skrb oboljelih u kućnoj njezi (nastavak liječenja), a ulaganje u medicinska pomagala pokazalo se dobrim. jer svakodnevno stižu upiti za istim.

U tom duhu, akciji prikupljanja čepova pridružili su se i DV Suncokret i OŠ Strahoninec. Prikupljanjem čepova kod djece potiče se svijest o brizi za okoliš i brizi za bližnjega. DV Suncokret redovito se uključuje u ekološke akcije, gdje zajedno s roditeljima i djecom aktivno uz druženje šalju pozitivnu sliku te zajedničkim aktivnostima provode vrijeme – napomenula je ravnateljica vrtića Svjetlana Topolnjak. U ime OŠ Strahoninec daljnju akciju prikupljanja čepova provodit će učiteljica Sanja Hozmec.

(o.s.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja