Međimurje Press
Općine

Donja Dubrava obilježava Dan općine!

Općina Donja Dubrava svoj dan veže uz katoličku svetkovinu Svete Margarete koja je zaštitnica župe u Donjoj Dubravi, tim je povodom održana i svečana sjednica Općinskog vijeća

Svečana sjednica započela je taktovima hrvatske himne u interpretaciji Brune Rusak i profesora glazbe Antuna Horvata.

„Dobrava je mjesto poželjno za život“ rekao je Josip Ribić, predsjednik Općinskog vijeća i dodao da je u svakoj  ulici u mjestu vidljivo da se gradi i ulaže kako bi se što više podigla kvaliteta života mještana.

Općina Donja Dubrava najistočnija je Međimurska županija i bez obzira što nije zemljopisno centar Međimurja, općina nastoji biti u centru zbivanja što potvrđuju svojim radom. Načelnik Općine Marijan Varga osvrnuo se na planirane ali i ostvarene projekte te rekao kako je cijela općina danas veliko gradilište jer se provode radovi na kanalizacijskom sustavu, radovi na aglomeraciji Donja Dubrava kao i radovi na vodovodnoj mreži, izgradnji pješačko – biciklističke staze, obnovi kolničkog zastora, izrađena je projektna dokumentacija za izgradnju rotora te su završeni radovi na sportskom parku. „Puno projekata koje provodimo sufinancirani su europskim fondovima, pomoći ministarstava ali i velike pomoći Međimurske županije koja nam je uvijek bila najveća potpora u razvitku općine i zahvaljujem na tome. Mi smo Općina koja svakim danom sve više postaje središtem ovog dijela Međimurja, povezuje nas veliko zajedništvo i ideje usmjerene na dobrobit mještana“ – istaknuo je načelnik Varga.

Svečanoj sjednici nazočili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnici susjednih općina te čelnici javnih poduzeća i ustanova, a svečanost je bila prilika da se zaslužnim pojedincima i udrugama uruče priznanja.

Plaketu Općine Donja Dubrava primio je Stanko Žinić, predsjedniku teniskog kluba Dubravčan. Kao trener Stanko Žinić postigao je visoke rezultate educirajući mlade naraštaje tenisača, a kao veteran uspješno promovira Općinu i „Dobravski“ tenis na širem prostoru.

Zahvalnicu Općine Donja Dubrava dodijeljena je Željku Kuzmiću, za dugogodišnji volonterski rad u nogometnom klubu Dubravčan, Miroslavu Horvatu za 25. godina aktivnog članstva u Teniskom klubu, Renatu Lukša, za dugogodišnju aktivnost u Košarkaškom klubu Dubrovčan i  Ivanu Pirklu koji dugi niz godina pomaže općinskim udrugama u njihovim aktivnostima.

Općina je nagradila Reu Čižmešija, Ivu Kralj i Anu Sobočanec koje su svih osam godina osnovnoškolskog obrazovanja prošle s odličnim uspjehom. Također nagradu je primila i ravnateljica Osnovne škole Donja Dubrava, Mirjana Ribić zbog statusa ravnateljice mentorice, kao i Monika Žinić za predan rad.

Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec istaknuo je važnost razvoja svake općine i svakog mjesta u Međimurju. „Veseli me svaki vaš realiziran projekt, svaki vaš uspjeh i napredak. Čestitam svim nagrađenim i zahvaljujem vam na zalaganju jer ste svojim angažmanom doprinijeli da vaša Donja Dubrava bude ljepša i bolja.“ Rekao je Grivec

Svečana sjednica Općinskog vijeća Donja Dubrava zaključena je glazbenom točkom još jedne mlade nade Dobrave, Zare Horvat, učenice 3. razreda Osnovne škole Donja Dubrava.

Petra Strahija

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja