DVD Gornji Kuršanec organiziralo jubilarni 30. vatrogasni memorijal “Smrtić-Možanić”

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Kuršanec ove je godine bilo domaćin već 30. tradicionalnog natjecanja vatrogasnih ekipa koje se održava u spomen na Vladu Možanića i Đuru Smrtića, osnivače društva 1974. godine.

U okviru ovog jubilarnog Memorijala “Smrtić-Možanić” u subotu 10. lipnja okupilo se 15-tak ekipa iz DVD-a s područja općine Nedelišće i drugih međimurskih društava, te je ujedno održan i 2. Kup DVD-a Gornji Kuršanec za podmladak na kojem se natjecalo 30-tak ekipa.

Natjecanja su održana kod vatrogasnog spremišta u središtu Gornjeg Kuršanca, a  prijavljeni sudionici natjecali su se u šest kategorija: muške A i B ekipe, ženske A i B ekipe, te podmladak dječaci i djevojčice od 6 do 12 godina.

Za prva tri mjesta u svim kategorijama bili su osigurani pokali te medalje za podmladak svih natjecatelja. Najbolje plasirane ekipe osvojile su prijelazni pokal MEMORIJAL “SMRTIĆ-MOŽANIĆ”.

U kategoriji muški A pobijedila je ekipa DVD-a Macinec, srebro je pripalo DVD-u Pušćine, a bronca DVD-u Nedelišće. Poredak ostalih ekipa u toj kategoriji: DVD Lopatinec, DVD Gornji Hrašćan, DVD Črečan i DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane.

Najbolja ekipa kod žena A bila je iz DVD-a Pušćine, drugo mjesto osvojila je ekipa iz DVD-a Lopatinec, a treće iz DVD-a Gornji Hrašćan.

U kategoriji muški B zlato je pripalo ekipi iz DVD-a Vularija, a druga je bila ekipa iz DVD-a Slakovec, dok je u kategoriji žene B pobijedila ekipa iz DVD-a Nedelišće, druga je bila ekipa iz DVD-a Vučetinec, a treća ekipa iz DVD-a Totovec. Izvan konkurencije nastupila je i ekipa Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

  1. Kup DVD-a Gornji Kuršanec za podmladak osvojili su dječaci iz ekipe Vratišinec II, te djevojčice iz ekipe Donji Mihaljevec, drugi su bili dječaci iz ekipe Vratišinec I i djevojčice iz ekipe Nedelišće, a treći dječaci iz ekipe DVD-a Belica te djevojčice iz ekipe DVD-a Sveta Marija. Poredak kod dječaka bio je potom sljedeći: Pribislavec, Goričan, Mihovljan, Donji Mihaljevec, Orehovica, Šenkovec I, Šandorovec, Gornji Kuršanec, Lopatinec, Totovec, Mursko Središće, Kuršanec, Macinec I, Čakovec, Šenkovec II, Pušćine, Macinec II i Nedelišće, dok su se od četvrtog do osmog mjesta kod djevojčica plasirale ekipe iz DVD-a Belica, DVD-a Držimurec-Strelec, DVD-a Mursko Središće, DVD-a Čakovec i DVD-a Novo Selo na Dravi.

Glavni sudac kod seniora bio je Radovan Zadravec iz DVD-a Žiškovec, a kod podmlatka Siniša Kregar iz DVD-a Kuršanec. Voditelj natjecanja bio je Leonard Kirić iz DVD-a Gornji Kuršanec, uz zapovjednika Danijela Valjka iz DVD-a Gornji Kuršanec, dok je voditelj podmlatka DVD-a Gornji Kuršanec bio Ivica Valjak.

Natjecatelje su bodrili posjetitelji, a svojim dolaskom memorijal su podržali i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania i tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Dragutin Trupković.

Da nitko od natjecatelja i posjetitelja ne ostane gladan bili su zaduženi Željko Kocijan i Dejan Felker te Udruga žena Gornji Kuršanec, a za piće se brinuo predsjednik DVD-a Gornji Kuršanec Saša Zubić.

Isti dan nekoliko članova DVD-a na groblju u Nedelišću položilo je vijence na grobove Vlade Možanića i Đure Smrtića.

(INFA)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*