Međimurje Press
Općine

Godina zvončića u Općini Selnica

Općinsko Vijeće Općine Selnica proglasilo je 2017. godinu GODINOM ZVONČIĆA

Nastavno na taj projekt, samo obilježavanja kreće u realizaciju.  Početa je zamišljen prigodnom prezentacijom koja će se održat u petak, 03. ožujka u 18.30 sati u prostorijama Društvenog doma u Selnici-stara škola.

O važnosti staništa zvončića u Općini podijeliti tematsku brošuru i natječaju na temu “Zvončić – vjesnik proljeća”. govoriti će mr.sc. Siniša Golub, ravnatelj “Međimurske prirode”, Roberta Radović, oblikovateljica logotipa “Godine zvončića”, biologinja Ivana Rojko, autorica brošure o zvončiću, te Ervin Vičević kao domaćin događanja.

Uz tematsku brošuru, naglasak će biti na predstavljanju novog suvenira prirodne baštine Međimurja – selnički zvončić i natječaju na temu “Zvončić-vjesnik proljeća”.

Iako na području Općine Selnica ne postoje službeno zaštićena područja prirode u Selnici su prepoznali vrijedne mikro lokalitete koji zavrjeđuju pažnju i očuvanje. U tom kontekstu “Godinom zvončića” žele osvijestiti lokalno stanovništvo na njihovu važnu ulogu u očuvanju prirodnih vrijednosti i potaknuti nove generacije na daljnji rad u njegovanju lokalne prirodne baštine.

(B.Oletić)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja