medjimurjepress@gmail.com

Izgradnja svjetlovodne distribucijske mreže (SDM) u Općini Strahoninec

OPTIČKA MREŽA U OPĆINI STRAHONINEC

Nakon provedenog postupka bagatelne nabave i odabira najpovoljnijeg ponuđača potpisan je ugovor između tvrtke Eco net d.o.o. iz Gornjeg Kućana i Općine Strahoninec za izgradnju svjetlovodne distribucijske mreže (SDM) u Općini Strahoninec. Vrijednost radova iznosi 497.509,26 kn, a koje će snositi u 50% iznosa Općina Strahoninec, a 50% izvođač radova te će se na taj način dijeliti i prihodi.

Isplativost investicije očekuje se kroz 4 godine, te će prihodi biti u potpunosti od Općine Strahoninec. U naselju Strahoninec završetak radova očekuje se do kraja ove godine, dok će na Polevama radovi biti završeni do 1.6. iduće godine. Općina će svakom domaćinstvu financirati priključak na optičku mrežu. Osim bržeg Interneta situacija se za krajnjeg korisnika, koji imaju važeće ugovore s nekim operaterom, ne mijenja. Do sada je bilo puno pritužbi mještana da pojedine ulice imaju jako loše i spore veze.

Najmodernijom infrastrukturom svi će moći koristiti najmodernije tehnologije. Mještani ništa ne plaćaju Općini već pružatelji usluga (poput T-coma, VIP-a, Iskona i sl.) plaćaju tvrtki Eco net d.o.o. naknadu za korištenje mreže, od čega će 50% biti proslijeđeno Općini čime se ostvaruje povrat ulaganja.

Izgradnja optičke mreže odvijat će se u dvije početne etape.

Prva etapa

U prvoj etapi povezat ćemo cijelu općinu u jedan veliki prsten. U ovom dijelu radova cilj je od centralne točke agregacije koja će se nalaziti kraj nogometnog igrališta provesti optiku sve okolo po općini te omogućiti pojedinačna povezivanja na mrežu koja će se vršiti metodom direktnog
povezivanja objekta na najbliži NN stup tvrtke HEP ODS d.d. Predviđeno vrijeme trajanje prve etape procjenjuje se na mjesec do dva od samog početka radova.

Druga etapa

Druga etapa su pojedinačni priključci. Druga etapa je Vama najvažnija, jer se neposredno izvodi na Vašoj nekretnini. Sukladno svim trenutnim zakonima mi ne možemo odraditi taj dio ukoliko nemamo Vašu dozvolu. Tako da ćete na poleđini ovog letka pronaći dozvolu koju je potrebno ispuniti kako bismo mogli odraditi potrebne radove u ovoj etapi. Kada imate odrađen priključak optike na svom objektu spremni ste za korištenje brzog interneta.

Sve dodatne tehničke informacije možete pronaći na: www.econet.hr/optika

Hvala Vam na razumijevanju za eventualne neugodnosti koje će se pojaviti tijekom same izgradnje. Svi zajedno ćemo se truditi da ih bude što manje i da naš Strahoninec uključimo u najmoderniju svjetsku infrastrukturu.

Opticka infrastruktura – anketa

Načelnik
Franjo Lehkec

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*