medjimurjepress@gmail.com

Ministar Štromar namjerno zaobilazi Općinu Selnica

OPĆINA SELNICA OSTALA BEZ SREDSTAVA ZA DRUŠTVENI DOM U MERHATOVCU

Na današnjoj press konferenciji koju je sazvao načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, jasno je naznačio političke igre i karakteristike vezane uz natječaje, javne pozive i samu dodjelu sredstava od strane Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja u programima “Kapitalne pomoći – razvoj komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda”.

Naime, 01. siječnja 2013. godine lokalna samouprava je bila podijeljena na 5 kategorija u kojoj je Općina Selnica bila tada u drugoj skupini. Od 1. siječnja 2018. godine je to promijenjeno u 8 kategorija, a Selnica je spala u treću kategoriju. Nažalost tako je u Međimurju više manje, jer niže nema – rekao je Vičević i nastavio, od kada je Ministar Štromar preuzeo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, 2017. godine, mi smo se javljali na sve natječaje za kapitalnu pomoć, odnosno za sufinanciranje komunalnih projekata i nismo dobili ni jedne jedine lipe. U posljednjem natječaju 11 općina u Međimurju dobilo je sredstva. Više manje, svuda je HNS predznak, a ako nije izravno na vlasti, onda je to ili zamjenik ili je uz vlast. Dobivaju i općine koje su puno bogatije od Selnice. Tu nema reda, dijeli se isključivo prema stranačkoj liniji. Kako je u drugim krajevima ne znam, ali ja se isključivo osvrćem na stanje u Međimurju. Nažalost naš projekt Društvenog doma u Merhatovcu nije prošao  i zbog toga sam revoltiran.

Prošle godine od tog ministarstva, nastavlja Vičević, dobili smo novac za klizište u Plešivici, isključivo zahvaljujući tome što je to bio interes HNS-a, s obzirom da se saniralo klizište koje se nalazi na županijskoj cesti. Realno gledajući, da se i to zna, mi smo tu cestu financirali kao i sanaciju sa 100.000 kuna općinskih sredstava.

U nastavku Vičević je naglasio da Općina Selnica ima oko 105 km nerazvrstanih cesta, od čega po asfaltiranosti zaostaju za drugim međimurskim općinama. Kako napominje javljaju se na sve natječaje Ministarstva graditeljstva i Ministarstva regionalnog razvoja.

Ignoriranje Općine Selnica od strane ministra Štormara, Vičević je nazvao političkim reketom i netrpeljivošću ministra prema Radomiru Čačiću i NS Reformista, jer kako  kaže, kako drugačije tumačiti stav tog ministarstva od kad je došao Štromar stupio u njega.

Na kraju, spomenuo je i to, da unatoč nemoralnim stvarima koje rade u HNS-u,  jučer su rezultati izbora za Mjesne odbore u Varaždinu jasno pokazali tko je i što HNS i da takav nemoral ne može nitko oprati.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*