medjimurjepress@gmail.com

Noć muzeja u Maloj Subotici – Otklenuli smo uspomene

Po prvi je  puta Noć muzeja obilježena u Etno zbirci u Maloj Subotici, u organizaciji KUU Zvon i Općine Mala Subotica. U prijepodnevnim satima prvi ovogodišnji posjetitelji bila su djeca iz DV „Potočnica“ Mala Subotica.

U večernjem terminu veliki broj posjetitelja razgledao je izložene eksponate te uživao u kolačima i napitcima koje su pripremili domaćini. Noć muzeja poslužila je mnogima kao izlet u prošlost. Sjetivši se svog blaga i predmeta koje doma skrivaju prašnjavi tavani,mnogobrojni posjetitelji javili su se da daruju svoje stvari i na taj način upotpune Etno zbirku.

U predvorju Doma kulture svi su mogli uživati  u razgledavanju starih fotografija. Zid fotografija bio je poput čarobnog zrcala koji je vratio mnoge u prošlosti. U školske klupe, zabave z bandistima, štalu s kravicama… Interes za fotografije je bio izniman te organizatori poručuju da je to nit vodilja za daljnje izložbe.

Vezilje KUU Zvon svoje umijeće prezentirale su na radionici vezenja.  Na filmskom platnu Doma kulture projicirani su filmovi KUU Zvon o običajima sobočkog kraja i Medijske grupe OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica o zanatima koji odlaze u zaborav.  Zvonovci zahvaljuju svima koju su obišli prvu noć muzeja i najavljuju nove aktivnosti već za Valentinovo.

Željka Štampar Zamuda

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*