Obilježena 24-godišnjica oslobođenja karaule

Jučer je u Goričanu u organizaciji KLUBA 54 Samostalne pješačke bojne Čakovec iz Goričana na čelu sa njenim predsjednikom MLADENOM MAGDALENIĆEM i načelnikom općine Goričan MARIOM MOHARIĆEM, obilježena 24.godišnjica oslobađanja bivše karaule JNA- Marko Kovač.

Moharić je u svom obraćanju pozdravio sve nazočne, a posebno članove  kriznog stožera iz tog vremena, sudionike oslobađanja karaule,braniteljske udruge i ostale uzvanike.

Nakon govora načelnika riječ je dobio predsjednik kriznog stožera iz toga vremena gospodin JOSIP VADLJA koji je također pozdravio sve nazočne uz naglasak  kako je nakon mukotrpnih pregovora karaula predana-(oslobođena). Predsjednik kriznog stožera u svom izlaganju podsjetio na događanja iz tih dana.

Događaja iz tih davnih dana dobro se sjeća i gospodin JOSIP ŠAVORA koji je prvi podigao HRVATSKU ZASTAVU na jarbol nakon skidanja zastave SFRJ.

Od gostiju bili su nazočni: u ime MORH gospodin VLADO HRANJEC, u ime udruge PTSP MŽ gospodin ZVONKO ŠPIRANEC,u ime HVIDR-a Jug-Čakovec predsjednik PAVO JAZVIĆ. Ovom prilikom gospodin MLADEN MAGDALENIĆ naglasio je jako dobru suradnju općine sa njihovim klubom i zahvalio načelniku općine na pokroviteljstvu 24.obljetnice oslobađanja karaule, jer bez općinskog pokroviteljstva ova proslava ne bi bila izvediva.

/P.Jazvić/  

   

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*