Međimurje Press
Općine

Odluke sa 3. sjednice Općinskog vijeća Pribislavec!

Vijećnici Općine Pribislavec jednoglasno su na 3. po redu sjednici otpisali  potraživanja  iz 2010., 2013. i 2014. godine, a za koja je utvrđeno da su nenaplaćena ili nenaplativa zbog zastare, prestanka postojanja pravne osobe ili drugih pravnih i stvarnih razloga. Otpis tih potraživanja doseže iznos od 692.692,63 kuna.

Ovu odluku bilo je nužno provesti slijedom nemilih događaja koji su se desili u Općini Pribislavec, a radi daljnjeg knjigovodstvenog funkcioniranja jedinice lokalne samouprave.

Općinsko vijeće prihvatilo je izmjene i dopune odluke o sufinanciranju usluga dječjeg vrtića i jaslica u Općini Pribislavec, tako da je uslijed povećanja ekonomske cijene za polaznike DV “Žibeki” Pribislavec u iznosu od 200,00 kn povećan iznos sufinanciranja za polaznike od strane Općine,a dodatno su rasterećeni roditelji polaznika (Općina je preuzela teret povećanja cijene u cijelosti).

Dodajmo kak je donesena i odluka o financiranju godišnje članarine u knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec učenicima OŠ “Vladimira Nazora” Pribislavec u punom iznosu, a povodom   Godine čitanja, na prijedlog predlagač Zorana Tomašića, predsjednik Oćinskog vijeća.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja