Održana Svečana sjednica Općine Sveti Martin na Muri

Uz blagdan Svetog Martina biskupa, zaštitnika Općine Sveti Martin na Muri, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Predsjednica Općinskog vijeća Petra Novinščak, naglasila važnost općine koja je ugodna za život i poželjna turistička destinacija. Nadasve, najveću vrijednost  imamu žitelji općine, vrijedni i sposobni u svim segmentima života.

Dražen Crnčec Općine Sveti Martin na Muri rekao je da općina lokomotiva gospodarskog razvoja i turizma gornjeg Međimurja i istakao:

“Čak 110 tisuća noćenja ove godine u Termama Sveti Martin, te privatnom smještaju je podatak koji čini  zadovoljstvo i još više obvezuje. U Gospodarskoj zoni radi 500-tinjak ljudi. Ulazimo u 5. izmjene plana općine što pokazuje kako su mještani zainteresirani za budućnost općine. Mogu reći kako je ova godina, godina planova te ovog trenutka u izradi imamo 10 projekata. Ponosan sam na naše ljude i naše udruge koji širom svijeta pronose ime naše općine.Općina Sveti Martin na Muri”

Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, rekao je kako županija podržava i pomaže općinske projekte, dok je Dražen Srpak gradonačelnik Murskog Središća  naglasio dobru suradnju s općinom.

Zahvalnice općine dodijeljena je Kristianu Novaku za iznimna postignuća u hrvatskoj književnosti, posebice romanu Črna mati zemla te romanu Ciganin.

Priznanje su dobiti i Rudi Grula za promicanje turizma u Međimurskoj županiji te prepoznavanju potencijala i uspješnoj promociji Svetog Martina na Muri, Stanko Perčić, poznati pod pseudonimom „ Svetomartinski Vajnček“ za osobit doprinos u radu različitih udruga na području općine te za organizaciju i sudjelovanje u brojnim sportskim i kulturnim događajima, Svetomarski krampusi i Milena Gradnja d.o.o.

(mp)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*